Aftenposten Og Klassekampen på samme side

Dette innlegget er hentet fra Midt i Fleisen:

82 drepte i Aleppo og FN: 
En gjennomgang av Dagbladet, NRK, Aftenposten og Klassekampen

dagbladet2png
 

Dagbladet 13/12/2016

 
Hovedstrøms-media har medvirket til utallige forbrytelser, fra Vietnam til Libya og Syria. De har nå, ved valget av temaet «falske nyheter«, tent lunta på en (metaforisk) helveteskanon som trolig vil gi dem selv nådeskuddet. De foretrekker mottoet «angrep er det best forsvar».

Den amerikanske eliten har startet et frontalangrep på uavhengig journalistikk og ytringsfrihet. Ved bruk av et av deres korrumperte verktøy, flaggskipet avisen Washington Post, som er grundig infiltrert av CIA, har dette krigsropet ivrig blitt tatt opp av deres norske vasaller.

Et godt eksempel på ‘falske nyheter’, er det som nå får store oppslag i vår presse.
Hvem som faktisk hver dag sprer ‘falske nyheter’ – propaganda uten et fnugg av bevis og uten noen indikasjon på kilden, er nok en gang tydelig av et aktuelt eksempel fra Aleppo.

Hvis denne krigen, framtvunget og startet av Vesten, har noen mening, må det være at flere millioner mennesker til slutt innser hvordan de blir manipulert av skruppelløse kriminelle i media på vegne av en antidemokratisk elite, og lurt og misbrukt for geopolitisk massemord.

De frekke påstanden, at «Assads regjeringshær» – henretter sivile, er ikke bare uten rasjonelt grunnlag, det er ikke basert på fakta og bevis.

Dette er klassisk desinformasjon og krigspropaganda, eller kort og godt ‘falske nyheter’. Det eneste målet er å demonisere den syriske regjeringen og rettferdiggjøre den vestlige støtten for de islamittiske terroristene de siste fem årene og i fremtiden.

Hele krigspropagandaen i vestlig presse er som en tørråte i potetkjeller, den gennomsyrer alt som er der. Betegnelser som ‘Assad-tilhengere’ brukes regelmessig for å skape et propagandistisk personfokus.

aftenpostenpng

Aftenposten med falskt inntrykk. Svært usikre rapporter blir konstatert som fakta. Det presise tallet 82 er ment å gi inntrykk av viten.

Slike påstander videreformidles hovedsakelig ved bruk av vestlige nyhetsbyråer, slik at den ensrettede vestlige pressen nok en gang kan spre det grunnløse refrenget om «82 henrettet sivile» – inkludert angivelig mange kvinner og barn – som for tiden blir sunget atter en gang i kor, uten at en eneste av disse kvalitetsmediene gransket om det engang finnes troverdige bevis for denne «nyheten» som kan rettferdiggjøre at de publiserer den.

Siden Internett fortsatt er fritt, kreves det bare et raskt søk på litt mer enn fem minutter for å finne bakgrunnsinformasjon. Disse mediene har fremmet krigen i Syria med sikte på å styrte presidenten siden de første protestene i 2011. Grunnen til at de ikke har egne journalister hos deres elskede ‘opprørere’ i Øst-Aleppo er at det rett og slett er for farlig. Hvis ‘opprørerne’ ikke dreper journalistene selv, vil de overlevere dem til grupper som gjør det.

Derfor befinner vestlige utenriksreporterne til krigen i Syria seg hovedsaklig i Istanbul, Kairo osv; på trygg avstand. De videreformidler gjerne informasjon fra ‘opprørerne’ uten å se for nøye etter, men de er smarte nok til å holde seg langt unna.

De fire eksemplene (Aftenposten, Klassekampen, NRK, Dagbladet) henviser til talsmann for FNs høykommissær for menneskerettigheter, Rupert Colville.
La oss se igjen hva OHCHR har publisert:
 
unhro-aleppo1png
 
Utdrag:
«I alt frem mot mandag kveld hadde vi mottatt rapporter om at styrker som støtter myndighetene har drept 82 sivile, inkludert 11 kvinner og 13 barn, i fire forskjellige nabolag – Bustan al-Qasr, al-Fardous, Al-Kalasah and al-Saliheen»
«Vi håper at disse rapportene er falske eller overdrevne, fordi situasjonen er svært bevegelig og det er svært vanskelig å verifisere rapporter. De har imidlertid blitt bekreftet av flere pålitelige kilder.»

Så det ikke finnes solide bevis for deres egen propaganda, går fram denne «rapporten» fra OHCHR. Kildene er åpenbart nettopp de islamistiske gruppene som har okkupert Øst-Aleppo i årevis, som de har brukt som base for å terroriserer den vestlige delen av byen, innført sharialover og brukt sivile som menneskelige skjold.

kk-ivrig-i-svingene2png

Klassekampen er litt for ivrig i svingene. Rapporten støttes ikke av FN. Organisasjonen bare forteller at den ‘har fått rapporter’, ikke at den går god for dem. FN melder heller ikke at ‘Assad-allierte’har drept minst 82 osv.’
Av særlig interesse er at FNs høykommissær for menneskerettigheter er den jordanske prins Zeid Ra’ad Al Hussein, fra den hashemittiske kongefamilien. Han er utdannet ved britiske militærskoler og er en slektning av Jordans diktator-konge. Dette er høyst relevant, siden Jordan er tungt involvert i støtten til ‘opprørerne’ mot den syriske regjeringen.
OHCHR hevder at «flere kilder har rapporter om» disse hendelsene, uten å avsløre hverken kildene eller hvor informasjonen kommer fra. Ordlyden betyr ikke at FN sier den mener dette faktisk hendte.

NRK velger CNN som sannhetsvitne
 
NRK bruker CNN som kilde i en artikkel. Vi kan se på hva CNN nevner som kilder:
  1 Aktivisten Mohammad Basbous fra Aleppo Media Center
2. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)
3. En FN-rapport som har brukt informasjon fra White Helmets og SOHR. Antageligvis menes rapporten nevnt ovenfor.
Her kan det nevnes:
-Aleppo Media Centre is finansiert av Det franske utenriksdepartementet, EU og myndighetene i USA.
– White Helmets er finansiert av myndighetene i Storbritannia, USA, Tyskland og Nederland
Så vi kan konstatere at det ikke finnes uavhengige bevis, ingen bilder, ingen video og ingen troverdige vitner. De anonyme kildene det formodentlig er snakk om, er det islamistiske terroristene, men dette er ikke nevnt. Kildene er talerør for vestlige regjeringer som åpenlyst har gitt seg selv retten til å bestemme hvem som skal styre i Syria. Dette er falske nyheter som nå spres gjennom pressen som om de var beviste fakta.
Selv om mediene nå, som nesten alltid, dekker seg med deres «kan» og «sannsynligvis», – og disse artiklene er stappfulle av slike ord – endrer det ikke endrer det faktum at dette utelukkende handler om å spre demonisering og propaganda innenfor rammeverket av den vestlige regimeendringen i Syria.
Faktafeil i NRK, under dekke av sitat fra BBC: «Flere hundre har blitt drept den siste måneden etter at Syrias regime satte inn en offensiv sammen med iranske hjelpere og russiske luftangrep, skriver BBC.» Ingen russiske luftangrep har blitt utført i Aleppo siden oktober, men pytt, pytt, slike detaljer spiller ingen rolle. Vi vet hvem som er de onde i denne fortellingen.
Og siden vi er inne på russere: En talsmann for det russiske forsvarsdepartementet «beklaget at oppfordringer til å sende hjelp til de befridde innbyggerne i Øst-Aleppo, forble ubesvart» Siden Vesten så opptatt av sivile lidelser i Øst-Aleppo, hvor blir det av den store hjelpeinnsatsen som utvilsomt trenges umiddelbart? Eller er det slik at den sivile lidelsen kun er god for PR-formål, og faktisk nødhjelp kun er viktig når den passer fortellingen?
HVORDAN GREIDE ISIS Å SENDE 5000 SOLDATER GJENNOM DEN ANGIVELIGE SPISSROTGANGEN AV VESTLIGE LUFTSTYRKER RUNDT RAQQA OG MOSUL?
Hvorfor uteblir raseriet over at ISIS erobret Palmyra igjen? Hvor er bekymringene over de sivile der?
Aftenposten/NTB kommer med en annen tvilsom påstand i denne artikkelen. Hensikten med å nevne det er vel å antyde at den USA-ledede koalisjonen gjorde noe for å hindre at verdensarven ble erobret av terrorister:
«Den USA-ledede koalisjonen mot IS sier at den i slutten av forrige uke gjennomførte et omfattende angrep mot IS’ tankbiler ved oldtidsbyen. 168 kjøretøy som fraktet olje og drivstoff skal ha blitt ødelagt.»
Som bloggeren Moon of Alabama skriver:
Videoen som medfølger påstandene fra [det amerikanske militærhovedkvarteret] CentCom viser bomber som traff bare tre tankbiler og fire andre mål. Den viser ingenting som ligner den påståtte skalaen på angrepet. Det er tvilsomt at så mange tankbiler, de fleste som ble bombet i fjor, ville samle seg i ett område. Og hvorfor er de nær frontlinjen med de syriske styrkene i Palmyra? Hvorfor bombet USA dem der, og ikke på vei fram eller tilbake eller noe slikt? Hvorfor har det seg at ingen andre, ingen talerør for opposisjonen og ingen nyhetsbyrå, rapporterte om et slikt angrep?
Fokuset på temaet «vi angriper ISIS rundt Palmyra» av CentCom, er mistenkelig. USA så tankbilene, men de hundrevis av pickup-ene og tungt utstyr, inkludert stridvogner var usynlige mens de forberedte angrepet på byen? Og dette i et luftrom som er så godt som 100% kontrollert av USA deres allierte?

Bloggkommentarer levert av Disqus