Arbeidet for å rigge det franske valget fra bakrommene er i gang.

Det er mye som kan sies om det vi ser skje nå i Frankrike. Jeg vil nøye meg med å konstatere at det er de samme udemokratiske kreftene som er på ferde her som ellers i den vestlig verden. Det er sterke kapitalkrefter innad I EU som er livredd for at systemet deres skal bli ødelagt gjennom demokratiske valg. 


logo_vgnett_1200x444_rgbjpg
Er dette et kritisk medium?


Derfor må de kandidatene som kan true dem kriminaliseres i opinionen og helst fjernes før valget. Det er det som nå finner sted i Frankrike. Det er et selsomt skuespill som bare kan gjennomføres fordi det ikke lenger finnes kritiske medier. De er en del av en rådende makten. For alle som tør åpne øynene er dette helt tydelig både i USA og i Frankrike (og i Norge). 


Knut Lindtner


Le Pens immunitet er opphevet av EU-parlamentet.


Den Europeiske Unionen blander seg inn i det franske valget for å hindre at Le Pen vinner.


Av Alex Christoforou.

Marine Le Pen mister immuniteten hun har i EU-parlamentet etter at hun twitret i 2015.


image-472446-breitwandaufmacher-yfcc-472446jpg

EU-parlamentet, en imponerende forsamling uten særlig politisk makt.EU vil gjøre hva som helst for å beskytte sin åpne-grenser-politikk. Nå prøver de å influere det franske valget for å hindre at Nasjonal Fronts leder Marine Le Pen skal ha noen sjanse til å vinne.Hvis Le Pen blir Frankrikes president vil det mest sannsynlig bety slutten for Den Europeiske Unionen, og det vil også bety slutten for den massive korrupte mafiaen som styrer hele spillet fra sine elfenbenstårn i Brüssel.Som ventet har den totalitære institusjonen kjent som det Europeiske Parlamentet opphevet den parlamentære immuniteten til Le Pen sist torsdag fordi hun hadde twitret bilder av vold utført av Den Islamske Staten. Nå har vi krysset grensen til det latterlige «vi har makten»-begrepet. Dette er støttet av snøflak rundt om i verden, med underteksten «Tweets har makt».Le Pen er nå under etterforskning i Frankrike for å ha lagt ut tre bilder av henrettelser fra Den Islamske Staten på twitter i desember 2015. Ett av disse var halshuggingen av den amerikanske journalisten James Foley.


james-foley-4jpg

Ved å vise ISs grusomheter som på bildene over, mister hun altså immuniteten.Hva betyr alt dette? Le Pens immunitet beskyttet henne mot tiltale. Ved å oppheve immuniteten åpner EU-parlamentet opp for at det kan åpnes sak mot henne. Like før det franske valget - alt dette foregår etter anmodning fra det franske rettsvesenet.Du vil aldri høre fra mainstream medier at EU blander seg inn i det franske valget.Dette tiltaket tillater anklagerne å undersøke hvorfor de som har makt ønsker å bringe Le Pen inn til politiavhør.Det neste skrittet kan være at anklageren kan droppe hele saken, utnevne en etterforsker til å gå dypere inn i saken, eller å sende den rett til retten. En rettssak før valget i april og mai vil bety at en fransk lovlig prossess vil måtte behandles mye raskere enn den vanligvis gjør.


marine-le-pen_1jpg

Det siste er Le Pen nekter å stille til avhør før valget. Dette er iscenesatt og kan slå begge veier.Lovbruddet er betraktet som «å publisere voldelige bilder», noe som under visse omstendigheter kan føre til en straff på tre år i fengsel, eller en bot på 75 000 euro. Hun har fordømt den lovlige saken mot henne som politisk innblanding i valgkampen, og har bedt om utsettelse av de lovlige undersøkelsene til etter valget.Le Pen har allerede opplevd at hennes lønn som medlem av Europaparlamentet er blitt kuttet på grunn av en annen sak, der hun er anklaget for å ha misbrukt EU-midler.Meningsmålinger viser at Le Pen vil vinne den første av de to valgomgangene. De viser også at hennes kamp mot rettsvesenet har liten effekt på hennes støttespillere.Avstemmingen på torsdag viser at et stort flertall i plenum i EU-parlamentet bekreftet en midlertidig avgjørelse som vil bli tatt på tirsdag av komiteen for rettslige affærer hos EU-lovgiverne.


lauraferrarajpg

Laura FerraraI rapporten som underbygger parlamentets avgjørelse, sier den euroskeptiske lovgiveren for 5-stjerners bevegelsen Laura Ferrara at selv om bildene ble sendt ut av Le Pen, var de lett tilgjengelige på flere nettsteder. Men «dette forandrer ikke det faktum at bildenes voldelige natur underminerer menneskelig verdighet».Le Pens bildedeling blir sett på som ikke passende for et medlem av Europa-parlamentet, sier rapporten.  Ferrara sier også det ikke var noen grunn til å tro at Le Pen ville bli lovlig anklaget, «men at tempoet i de lovlige tiltakene som har blitt tatt ut mot Marine Le Pen, kan sammenliknes med tempoet i flere saker som angår pressen og andre medier».


600x300_bonus-lepenfrance-election1jpg

Slike oppslag som her på Euronews hvor det står: "Hvorfor Marine Le Pen ikke blir Frankrikes neste president" er naturligvis en del av en pågående kampanje for å svekke henne.Le Pens immunitet har blitt opphevet av EU-parlamentet før , i 2013. Da ble hun i 2015 anklaget for «å ha provosert til diskriminering av folks religiøse overbevisning». Da sammenliknet hun muslimske bønner i offentligheten med nazistenes okkupasjon av Frankrike under andre verdenskrig. Anklagerne anbefalte da at saken skulle henlegges.


Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Bilder/tekst: Knut Lindtner

 

Tilbake til Forsiden

Bloggkommentarer levert av Disqus