Demokrati med forbehold

Demokratiet gjelder bare når det passer oss.


Britiske Labour vil sette seg mot Brexit såfremt britene mister tilgangen til det indre markedet.Storbritannias arbeiderparti (Labour) vil i parlamentet gå imot utmeldings-prosessen fra EU hvis landet mister tilgangen til det indre markedet i 28-nasjoners-blokken EU etter at de har gått ut, sier lederen Jeremy Corbyn.
3adkv8ccjpg

Torsdag bestemte Englands høyesterett at landets regjering trengte parlamentets godkjenning for å utløse artikkel 50 i EUs Lisboa-avtale, den som gir Storbritannia anledning å snakke med Brussel vedrørende utmelding. Høyesterett venter å høre statsminister Theresa Mays innvendinger mot deres avgjørelse innen neste måned.

«Beklager, men vi lever i et demokrati og regjeringen må forholde seg til parlamentet… Vi utfordrer ikke folkeavstemningen. Vi ber ikke om en ny avstemning. Vi ber om markedstilgang for den britiske industrien til Europa», sa Corbyn til avisen Sunday Mirror på lørdag.

Han la til at Labour ville stemme imot Mays strategi for å gå ut av EU helt til hun går med på en rekke av partiets krav. Et av disse er tilgangen til EUs indre marked.

Den 23. juni ble det avholdt folkeavstemning i UK hvor knapt 52% stemte for å forlate EU.

Kommentar Knut Lindtner: Noen gir seg aldri. Når de ikke får det som de vil prøver de på alle mulige måter å hindre at flertallets vilje kommer til uttrykk. Hvis det fortsatt er noen som lurer på hvorfor «populistene» har framgang over hele den vestlige verden finnes en del av svaret her. Hvis det er noen som lurer på hvorfor «venstresiden» sliter - bare les det som står over.

Bloggkommentarer levert av Disqus