Direkte kontakt

Meyssan får helt rett:

Det åpnes for kommunikasjonslinjer

USA vil åpne kommunikasjonslinjer til Russland vedrørende luftangrep mot IS - for å unngå feilberegninger og misforståelser når begge land skal angripe IS.

«I morges instruerte forsvarsminister Carter om å åpne kommunikasjonslinjer til Russland for å unngå konflikter», sa pressesekretær Peter Cook på et kort orienteringsmøte.

Det er blitt understreket betydningen av slike tiltak mellom «koalisjonen» (USA og allierte) og russerne. Begge parter skal diskutere gjensidig sine respektive operasjoner for å unngå uhell og konflikter.

Detaljer for denne konflikthåndteringen vil utarbeides med russerne i de neste dagene. Tidligere har Russland begrenset innsatsen i Syria til utstyrs-støtte til regjeringen. Nå vil de utvide virksomheten med flyangrep mot IS, for å få en rask slutt på krigen.

Thierry Meyssan, redaktøren av voltairenet.no , har lenge hevdet at en slik løsning har ligget i den inngåtte Iran-avtalen fra juli 2015, den såkalte 5+1 - avtalen. Russland skulle konsentrere seg om IS-bombing i Syria og USA i Irak. Det ser ut til at han får rett.

For de som henger seg opp i ordene, retorikken, rundt dette, er utviklingen fortsatt forvirrende. Men realiteten er at USA har tapt spillet om Syria (og Iran) og et en ny virkelighet nå er i emning. Men det tar litt til å vende folk til dette - for «Hitler-Assad» må nå svelges og nedtones. En kan ikke fore folk med løgn-propaganda og plutselig si at det bare var tull - da ryker all troverdighet.

Men for de som følger litt ekstra med er vi nå ved sannhetens øyeblikk i Syria-krigen: USA og allierte, særlig Tyrkia og Saudi-Arabia har tapt. Russland bidrar til opprydding i forholdet til IS og en diplomatisk løsning gjenstår hvor forhåpentligvis kurderne trekkes mer aktivt inn i forhandlingene.

Bloggkommentarer levert av Disqus