Dollaren gjør USA i stand til opprustning og krig.

Bare en måte å stoppe USA-aggresjonen. Vi må kvitte oss med dollaren

sier Putin-rådgiver Glatsijev.


glaziev1jpg

Sergei Glatsijev og Putin


Putins rådgiver Sergei Glatsijev tror `president Trump bare gjør det eliten venter han skal gjøre`, i intervju med Tass 21/4-17, som fortsetter slik: `Jo mer krigersk USA opptrer, desto raskere kommer dollarens siste kollaps. Eneste måte å stoppe et aggressivt USA er å kvitte seg med US-dollaren. Så snart Russland og Kina gjør det, stanses USAs militær-dominans. Om Donald Trump, sier Glatsijev: `Jeg har ingen illusjoner om endret kurs med ham`.


Glatsijev utdyper: `For det første er aggressiviteten rotfestet i ambisjoner om å holde på sitt hegemoni mens de er i ferd med å tape global-økonomisk mot Kina. `USAs eneste verktøy for å få andre land til å klamre seg til dollaren er pisken. Når de involverer militær-apparatet sitt i flere hybride kriger, flytter de gjeld utenlands, US-dollar påtvinges som valuta og de svekker områder de ikke kan kontrollere. Med russofobi og anti-russisk hysteri skal interessene til den herskende eliten i USA betjenes. De driver ukonvensjonell krigføring og påstår det er det vi russere, `fiendene deres`, som står for. Krigene deres er direkte og indirekte rettet mot oss`.


iraq-war-us_2523169bjpg
Et av USAs mange krigsteatre i dag: Afghanistan

Glatsijev viser til erfaringer fra 2 verdenskriger på 1900-tallet: `Mer som kan sies om dette når det skjer parallelt med utskifting av globale ledere i USA og UK. Krigene tar sikte på å få kontroll over ytre randstater. Under 1. og 2. verdenskrig fungerte UK som provokatør-land i et forsøk på å opprettholde sitt globale hegemoni. Nå gjør USA det samme. Trump er eksponent for slike interesser`. 


Oversatt av Per Lothar Lindtner 24/4 fra DONi News Agency, også fra Donetsk-sjefens web-site.

Bilder/tekst: Knut Lindtner


Tilbake til Forsiden

Bloggkommentarer levert av Disqus