En herre og hans hunder

Vi bestemmer om sanksjonene heves!


Ed McCain sier at USA bestemmer om sanksjonene mot Russland skal heves eller ikke. Sanksjonene blir et tema i München neste uke og mange europeiske land ønsker dem bort fordi de har en negativ effekt på økonomien.


«Jeg tror ganske klart at det er samtaler mellom europeerne og heving av sanksjonene… Det er mange land som ser et et avslutnings-tegn», sa McCain til Sputnik. «Jeg har hørt dette i månedsvis at det er et enormt press innad i mange land, spesielt Tyskland for å få hevet sanksjonene.»


Den tidligere presidentkandidaten sier imidlertid at det er opp til USA om og når dette skal skje:


«Det avhenger i en viss grad av den amerikanske ledelsen.»Dette blir altså et tema ved Münchens Sikkerhetskonferanse neste uke, der også den russiske  statsministeren Medvedev vil delta.


«Sanksjonstemaet vil dukke opp på bakrommene, men ikke under konferansen», sier 

McCain.«Det vil ikke være fremme under konferansen, men det vil bli mye samtaler om det mellom

europeerne.»

 

article-2617799-1d71b6d300000578-487_306x423.jpg


Den franske industriministeren, Emmanuel Macron, sa i januar at Paris vil prøve å få til en heving av sanksjonene overfor Russland til sommeren. Dette synet deles av representanter for det tysk-russiske handelskammeret.


Kommentar: USAs visepresident, Joe Biden har tidligere sagt at USA måtte vri litt på armen til europeerne for å få på plass sanksjonspolitikken. Det har lenge vært klart at dette skjer motvillig etter press fra USA. Hvordan Norge vil begrunne en evt. heving av sanksjonene er et interessant spørsmål, særlig hvis ikke Krim er levert tilbake til Ukraina.


Men vi vet at ingen av de store mediene lenger stiller kritiske spørsmål til norske politikere. I vanskelige og uventete situasjoner blir de derfor hjelpeløs, slik vi så at utenriksminister Brende ble da han ble intervjuet om norsk politikk overfor det demoniserte Russland, da landet plutselig ble godt nok til retur av asylsøkere. Forsvarsministeren kunne fått et utall av vanskelige spørsmål om f.eks. kjøpet av det dyre og ubrukelige jagerflyet F35, men naturligvis kommer aldri slik spørsmål opp. Mediene er under full kontroll av makt-eliten. Men de brukes mot politikere som ikke vil innordne seg: Eksempel x-LO-sjef Valla, eller x-oljeminister Åslaug Haga.

 

e972fc988820cfb2a6bef9e5c2c18581.jpg


Det McCain egentlig sier er det mange nå ser. Forholdet mellom USA og Europa er et herre-knekt forhold. Et forhold mellom lensherren og vasallene, forholdet mellom en hunde-eier og sine hunder. Nå herren sier «hopp!», da hopper en veldressert hund.

Bloggkommentarer levert av Disqus