​Ernas fantasiverden

Vi samhandler med EU.


Vår statsminister var på Høyremøte i Sverige og på tv fikk vi se utdrag av talen hun holdt. Hovedpoenget der var at Norge - selv om det ikke var et EU-land - synkroniserte sin politikk med EU og var villig til å dele utfordringer og byrder.

Nå er jo de 28 EU-land dypt splittet, så splittet at mange frykter oppløsning av hele prosjektet, men det er grunn til å tro at Ernas EU ikke er Victor Urbans Ungarn,men Merkels Tyskland.

Men vet Erna Solberg noe om hva som skjer i Tyskland? To saker er nå oppe til behandling: skal vi bygge et grensegjerde til Østerrike og/eller skal vi sette opp Transit-Zonen ved grensa. Begge prosjektene får de overgode til å gå i harnisk. Transit-Zoner må sammenlignes med nazistiske konsentrasjonsleire, hevder de, selvfølgelig.

Hadde det vært valg i Tyskland idag og politisjef Rainer Wendt stilt som Kanzlerkandidat, ville han gjort det meget godt for alt tyder på at han sier det som er folkelige oppfatninger nå.

Wendt vil bygge et "ungarsk gjerde" til Østerrike fordi "den interne lov og orden i Tyskland står på spill og noen må nå trekke i nødbremsen." (DWelle)

Det andre som står på spill er anti-innvandrerorganisasjon Pegida skjebne.

I Køln,på et åpent møte, knivstikker en mann borgermesterkandidat Henriette Reker veldig alvorlig. Han ble naturligvis plukket opp av politiet umiddelbart og rakk og si: "Dette har jeg gjort på grunn av Rekers flyktningepolitikk.»

Jeg har tidligere redegjort for at elitene i Tyskland vil ha Pegida forbudt og etter attentatet forsøker man i media å gjøre Pegida medansvarlig for knivstikkingen:" Pegida hat mitgestocken.»

Det minner litt om den norske situasjonen rundt Breivik-attentatet. En forsøkte å gjøre nær sagt alle islam og innvandrerkritiske miljøer i Norge til medansvarlige.

Det blir som jeg har skrevet. Det ekstremt polariserte Tyskland går inn i et Weimar-modus (1920-1933) med attentater og likvideringer, en underground borgerkrig, mens de offisielle vil forsøke å late som om alt er parlamentarisk normalt.

Jeg vet ikke om Erna og hennes stab skjønner så mye av Tyskland heller.

Norge er nå det eneste land i Europa hvor det er mulig å sykle over grensene uten kontroll.

Jan Hårstad

Bloggkommentarer levert av Disqus