Etter Brexit og Trump hilser Støre EU-tilnærming velkommen

Storborgerlig globalist StøreAv Jan Hårstad

Det er da den politisk korrekte statsavisen Klassekampen som i de siste årene har nedlagt et kjempearbeid for å ombygge imaget til Jonas Gahr Støre som en champion for det norske folk og arbeiderklassen.


tomha_jonasgs_84a7323jpg    De periodene de har dyrket denne nye Støre mest har jeg vært på grensen til oppsigelse av abonnementet for dette er gjennomfalske saker.    Støre er en akademisk intellektuell fra storborgerskapet og det er stammen i hele hans personlighet. Og går du inn på UDs arkiv og leser hans internasjonale taler på fransk og engelsk står det fram en begeistret globalist som stortrives blant den absolutte verdenseliten.    Derfor har jeg i mange år skrevet at det foregikk en slags skjult rivalisering mellom Carl Bildt og Støre om hvem som var den sentrale globaliseringspolitiker i Norden.  Nå skjedde jo det at Bildt fikk et slags "nervesammenbrudd" ved Brexit og Trump og det er all grunn til å tro at også Støre har hatt sine tunge stunder.


carl2bbildtjpg

Carl Bildt er en svensk politiker, adelsmann og diplomat. Han var representant i Riksdagen fra 1979 til 2001, partileder for Moderaterna fra 1986 til 1999, Sveriges statsminister fra 1991 til 1994 samt utenriksminister fra 2006 til 2014. (Wikipedia). Brexit og Trump har vært tunge å svelge.  Men etter å ha fordøyet sjokkene, kommer han i dag med en artikkel i Aftenposten som heter "Veier fra Roma" med ingress: "Vi ser nå fremveksten av et europeisk samarbeid i flere hastigheter. Det gir Norge nye muligheter." Selv tomsingene innen norsk Stortingspolitikk skjønner jo det at å legge alle eggene i Donald Trumps kurv er farlig galskap, kanskje med unnatak for Brende/Søreide. Men en kan få en fornemmelse av at Støre skjønner at det må tenkes annerledes - litt i det minste.


 
  Det er Tyskland som kjører dette med KjerneEuropa, og også en militær "Europa-Divisjon" på 20 000 soldater. Av og til kalles dette "European Defence Union" og meningen er naturligvis at det er Berlin som skal lede denne nye Europahæren.


eg-ae295_edp031_j_20150310153707jpg
Europahæren er i emning, naturligvis under tysk ledelse. Tyskland har lang krigserfaring.  Hvis hauker som Martin Ischinger fra Münchener Sikkerhetskonferanse får det som han vil, kan Tyskland komme til å bruke rundt 3% av BNP på militæret, det dreier seg omkring 90 milliarder Euro.En svimlende sum blant krisestater.  Samtidig som dette planlegges har Politiet og Hæren begynt å øve sammen og eget treningssenter er satt opp for nedkjemping av innlandsopprør.  Nok et moment: Berlin tenker seg at deres nye Europahær skal patruljere Schengens yttergrenser. Samt drive Weltpolitik da.  Når Støre da har skrevet en mengde nedslitte sjablonger om det fredsskapende EU som er "vel verdt en Nobels fredspris". (De er autentisk gale disse globalist-sosialdemokratene.)


mozaheb20121208151840420jpg
Torbjørn Jagland og Jonas Gahr Støre har begge stor sans for EU som fredsprosjekt. Og da må krigsmakten på beina under tysk ledelse.  Så kommer han endelig fram til konkrete forslag for Norge, nemlig at Norge bør knytte seg til kjerneEuropa "med Tyskland som den sterkeste aktøren, har felles interesser av fordypet samarbeid med konkrete mål."  "Utenrikspolitisk vil Norden få nye muligheter i et Europa-samarbeid i ulike hastigheter og med sterkere regioner.I en ny regjering bør Utenriksministeren igjen få ansvar for hele Europapolitikken, ikke stykke den opp som i dag.


    Og så dras Tysklandskortet opp igjen.
"Vi kan fordype vårt eget samarbeid med våre naboland og Tyskland, ikke minst i nordområdene." (Aftenposten 3 april 2017)  Da vet vi det. Når Støre danner ny regjering så skal utenrikspolitikken integreres i de tyske Europa-planene.  Det er den nye veien fra Roma til Berlin.Bilder/tekst: Knut Lindtner

Tilbake til Forsiden

Bloggkommentarer levert av Disqus