Europa i krise og forandring

Hellas- Beirut-Calais-Israel-Berlin.

 

En vanlig dag under den nye verdensorden. 12 november 2015.


Det er ikke mange månedene siden partiet Rødt utropte Syriza i Hellas som det nye fyrtårnet for europeiske sosialister. Den statsstøttete muslimske avisa Klassekampen gikk helt av skaftet og laget i tradisjonell stil personkult av det nye ikon Alexis Tsipras. Det gikk så langt at Rødt startet pengeinnsamlinger til sitt nye broderparti Syriza. Glødende begeistring.

Idag gikk alle fagforeninger som fantes i Hellas ut i generalstreik mot "venstresidas" regjering og raseriet ble akkompagnert av Molotovcocktails og ildspåsettelser av offentlige bygninger. Jeg siterte forleden fra den borgerlige storavisen Ekathimerini (1 nov) som skrev at de europeiske finanshaiene bruker den greske ekstreme flyktningekrisa til å tyne Hellas ytterligere - mer enn normalt. Folk blir fattigere og fattigere under Syriza.

Og i motsetningen til Klassekampen-Rødt skrev jeg også at det man må sammenligne Syriza med er det tyske sosialdemokratiet ledet av Ebert-Noske i 1918-1920 som i allianse med hæren startet kontrarevolusjonen i Tyskland - åpnet veien for nazismen.

Nå er Hellas fullstendig ute av kontroll og alt kan skje der.

I Beirut har det vært selvmordsaksjoner i hjertet av Shia-Hizballahs hovedkvarter i Dahiyeh.Åpenbart er det Sunni-Islamske selvmordsbombere fra Islamsk Stat. 37 drepte.

Meningen er selvsagt å få istand en borgerkrig mellom religionene i Libanon slik at Shia-Hizballah nå må trekke styrkene sine ut av Damaskus-regionen hvor de nå står. De må forsvare shiaene i Libanon. Og det kan godt skje da også Libanon - som Hellas - er overlastet av flyktninger og fattigdom.

Der kan altså alt finne sted nå.

I Calais som grenser til Kanalen mellom Frankrike og England startet det en Intifada sist søndag natt og det viser seg at den ikke sluttet mandag morgen, men bare fortsetter hver dag. Kan brannen i Calais spre seg til andre byer i Frankrike på tiårsjubilet for den første Intifadaen i Europa,Paris oktober/november 2005? Det kan skje.

Den siste Intifada rettet mot Israel var preget av selvmordsbombing. Nå har man lagt om taktikken og "stabbing" er nå den anbefalte Jihad-metoden. En kan se av utallige videoer at tilsynelatende ubevæpnete arabiske sivile,plutselig drar en kniv fra burkaen eller veska og kjører den inn i ryggen på en busspassasjer eller forbigående.

Det andre anbefalte taktiske grep er å bruke kjøretøyer, traktorer såvel som biler, inn i folkemengder.

I Norge hvor det vrimler av folk som er tilhengere av teorien om "moderat islam" vil til dette sannsynligvis si: disse metodene kommer aldri verken til Calais, til Rinkeby, Husby eller Malmø, men vil holde seg i Midtøsten blant fanatiske ekstreme muslimer. Ånei, Hårstad, her oppe i nord har vi bare integrerte moderate muslimer.

Som gammel israelsk professor og Arafat-biograf Davis Bukay skrev i en artikkel 2010:

"Vi ønsker ikke å skue inn i de truende realitetene. Vi foretrekker mye heller å leve i en verden av ønsketenkning." 

Er noen uenig?

USA har i de siste ti årene vært manisk opptatt av hvordan man skulle temme internett for der i landet er absolutt all opposisjon og kritikk henvist til nettet. Flaggskipene Washington Post og New York Times er styrt av krigersk neo-con ideologi og det er det meste av offisiell amerikansk tv også. Men USA vil også opprettholde sitt image som kjemper for yttringsfrihet og derfor har de sparket saken med sensur/kontroll av nettet, over til FN som har vidløftige planer for dette. FN vil også at alle barn i verden rundt 2030 skal innplanteres en chip så en har oversikt.

En liten varslende episode var da at Hege Storhaug ble utkoblet fra Facebook en stund. I Berlin skjedde følgende i natt. Politi fra Overvåkningstjenestene foretok razziaer i 10 leiligheter hvorfra det utgikk "rechte Hetze" i flyktningedebattene. Etter tysk presse tok de med seg alt av elektronisk utstyr.

Noen tilhengere av teorien om "moderate muslimer" vil sikkert si at dette var en enkeltstående hendelse som overhodet ikke innevarsler noen ny politisk trend. Ønsketenkere tar alltid feil akkurat som norske myndigheter med sine flyktningeprognoser.

Å sensurere og temme internett blir noe av en hovedoppgave for the new world order i 2016.

Vel, dette risset fortalte om en helt normal hverdag under den nye verdensorden.

Jan Hårstad

Bloggkommentarer levert av Disqus