F 35: Fornavnet er dyrt, men hva er etternavnet?

F 35 får nye forsinkelser.


Hvis fornavnet på jagerflyet Norge har bestilt er Dyrt, da er mellomnavnet Forsinkelser. Etternavnet kan vi komme tilbake til seinere. Det begynner med U.


f-35-money-4-copy.jpg


Nå skriver TECHNOLOGY LAB / INFORMATION TECHNOLOGY at prosjektet i har skrevet «forsinkelser» over hele seg. Nå har et nylig offentliggjort notat fra Michael Gilmore som er direktør for krigsdepartementets avdeling for tester og evaluering, en liste over mangler som med all sannsynlighet vil forsinke testingen og den endelige klargjøringen av flyet.


Dette betyr at flyene som snart skal leveres marinekorpset, vil fortsatt være fulle av datavirus (software virus) i de kommende årene. De ansvarlige for F 35 - programmet mener på den andre siden at bekymringene er overdrevne og noen kaller dem for «klynking».


Gilmore skrev i notatet at fristen som var satt for fullføring og testing av alle egenskaper til flyene som skal leveres, til 31. juli 2017 ikke var realistisk. Det måtte innebære at de utelot å teste en rekke av av testpunktene og tredoble hastigheten for levering sammenlignet med tidligere flyutvikling. De måtte dessuten utsette å løse en rekke avgjørende operasjonsmangler ved det data - optimaliseringsprogrammet som flyene skal utstyres med fra 2021.


Spesielt bekymret var Gilmore for flyets «Autonome Logistikk informasjonssystem» (ALIS). Han skrev at det fortsatt slet med «forsinkete krav, seine og ufullstendige leveringer, store krav til arbeidskraft, et utall av mangler som krever midlertidige løsninger og en kompleks konstruksjon med sannsynlige (den er ikke testet) cyber- mangler.


b7bbd9_5fed376b960f4274bf7435d5e2a07e5f.png_srz_500_333_85_22_0.50_1.20_0.00_png_srz.png


Marinekorpsets fly F 35B leveres med et dataprogram (Block 2B software) som Gilmore sier har «hundrevis av uløste mangler.» Dette fører til at flyene blir ustabile under flyging og andre nye problemer og resultatet blir dårlige egenskaper når flyene testes.


Kommentar: Jeg lurer på når de norske myndighetene vil informere alle vi som må betale for dette flyet. Etternavnet er naturligvis ubrukelig.


Bloggkommentarer levert av Disqus