​F-35 Lightning II: Torden uten lyn.

Til tross for at dette flyet ble erklært operasjonelt av Marinekorpset i forrige måned fortsetter kritikken.

«Flyet vil være utmanøvrert, nedskutt, utenfor rekkevidde og fullt synlig for fiendtlige sensorer», sier Bill French, en politisk analytiker i «Det Nasjonale sikkerhets-nettverket». Tenketanken har et styre som inkluderer Sandy Berger, nasjonal sikkerhetsrådgiver til Bill Clinton, og Richard Clarke som har vært senior rådgiver i Det Hvite Hus i flere perioder.

Flyet trådte i tjeneste for 14 dager siden etter en utviklings- og produksjonsperiode på 14 år. Det har til nå kostet $ 390 milliarder. Noen antyder at en risikerer en total pris på $ 1400 milliarder når alt er ferdig og alle utgifter er medregnet. Tenk hvor mye fredsarbeid som kunne vært gjort for dette beløpet.

French har sammenlignet en rekke av flyets egenskaper med egenskapene til de kinesiske og russiske flyene det sannsynligvis vil møte: MiG-29 Fulcrum og Su-27 Flanker, som er produsert i Russland og fløyet av China. «USAs neste generasjon av jagerfly er vesentlig dårligere vedrørende vingeløft, transonisk akselerasjon og fremdrift i forhold til vekt», skrev French i den nettopp fremlagte rapporten «F 35, torden uten lyn.»

Det fremgår også av rapporten at flyet er særlig lite hensiktsmessig i Asia, hvor det er store avstander, på grunn av sin korte rekkevidde.

http://www.stripes.com/report-f-35-inferior-to-old...

http://thediplomat.com/2015/08/why-the-f-35-is-par...

Bloggkommentarer levert av Disqus