Fire land stemte imot.

USA, Canada og Ukraina stemte imot en FN-resolusjon som fordømte glorifisering av nazisme. 126 land stemte for og 55 land var avholdende, derav Norge og alle EU og NATO-landene. Uttalelsen fordømmer forherligelse av nazisme, nynazisme og annen oppmuntring til rasisme og fremmedhat. Til sammen 4 land stemte imot. Det fjerde var øystaten Palau. Avstemmingen skjedde i går, fredag 20. november.


I uttalelsen fordømmes også benektelse av holocaust og glorifisering av nazisme og enhver form for glorifisering av nazisme, ny-nazisme og andre handlinger som gjør det lettere å forsterke moderne former for rasisme, rasediskriminering, fremmedfrykt og intoleranse.


I uttalelsen uttrykkes også bekymring over etablering av minnesteder knyttet til nazismen og til de «vedvarende forsøkene på å diskreditere og ødelegge monumenter over de som kjempet mot nazismen under den andre verdenskrig.»


Det er helt åpenbart at dette dreier seg om dagens politikk. Uttalelsen er delvis myntet på det som skjer i Ukraina hvor ny-nazister sitter i ledende posisjoner, hvor minnesmerker fra andre verdenskrig er ødelagt, hvor det forgår en rehabilitering av nazister - hvor en omskriving av historien er i gang. Det forbausende er at land som Polen eller f.eks. Norge ikke klarer å stemme for dette. Etter folketallet mistet Polen flest innbyggere under 2. verdenskrig. Auschwitz - utryddelsesleiren for jøder, kommunister og mange andre - ligger der, fortsatt som et minnesmerke over nazismens grusomheter. I Norge, som var okkupert av de tyske nazistene, skryter vi fortsatt over vår innsats - tungtvannaksjon osv., men avholder oss altså å stemme for resolusjonen.


Slik bekreftes bare at EU- og Nato-land i praksis i dag er vasallstater i USA-imperiet.  


Bloggkommentarer levert av Disqus