For å begrense innvandringen fra Afrika er EU villig til mye

EU støtter Det Muslimske Brorskapets militis i Sudan.


Fra Voltaire Network.


Den amerikanske NGO, Enough, har kommet med en rapport: Grensekontroll fra helvete. Hvordan EUs fellesskap for migrasjon legitimerer Sudans ‘milits-stat’. Denne rapporten utfordrer EUs politikk i Sudan.


Ifølge denne NGO-rapporten tror en at den europeiske unionen subsidierer opprettelsen av to interneringsleire i Sudan, samtidig som de arbeider for og trener opp sikkerhetsstyrker for å begrense tilstrømmingen av afrikanske migranter inn i Europa.   Det viktigste verktøyet er likevel The Rapid Support Forces («RSF»). Dette ble etablert av tidligere soldater fra Janjawid-militsen, som spilte en ledende rolle i kampene i Darfur.


54887b9dafe9fjpeg
Janjaweed er en arabisk militsgruppe beskyldt for grusomme overgrep mot sivile i Darfur-konflikten. Janjaweed var støttet av regjeringen i Sudan. Janjaweed opererer i Darfur på den sudanske siden av grensen... (utdrag fra wikipedia)


Enough hadde spesielt innflytelse i Kongo og Sudan, og var etablert av medlemmer av USAs nasjonale sikkerhetsråd, rundt John Prendergast (han var spesialrådgiver til sikkerhetsrådgiver Susan Rice) og Gayle Smith (direktør for USAID).


Sudan er styrt av Det Muslimske Brorskaps lokale gren etter statskuppet som var organisert av general Omar al-Bashir i 1989. Mens Vesten den gang var den offisielle fienden, blir Sudan nå faktisk støttet av dem. Fra 1992 til 1996 ønsket Sudan velkommen et team fra CIA, der Osama Bin Laden var medlem (dette var mens Bin Laden organiserte, på NATOs vegne, ‘den arabiske legion’ i Bosnia-Herzegovina). 


lastned_4jpeg  

General Omar al-Bashir


General al-Bashir ble beskyldt for forbrytelser mot menneskeheten i løpet av Darfur-krigen, og den internasjonale forbryterkommisjonen utstedte en internasjonal arrestordre på han i 2008. Men hans bevegelsesfrihet er ikke blitt begrenset.  


Den sudanesiske militsen har vervet utallige jihadister til ‘den arabiske våren’ i Libya og Syria.


75 % av Sudans nasjonalbudsjett går nå til forsvar og sikkerhet, mens kun 25 % av det totale budsjettet er satt av til sivile aktiviteter.


Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Bilder/tekst: Knut Lindtner


Tilbake til Forsiden 

Bloggkommentarer levert av Disqus