Frankrike kunne unngått Paris-massakren

Nektet å samarbeide


Bernard Squarcini er x-direktør for fransk kontra-spionasje ( dengang het den DCR). I et intervju med det franske magasinet «Valeurs actuelle» avslører han at den syriske regjeringen allerede i 2012 tilbød Frankrike et samarbeid vedrørende franske terrorister i Syria. Frankrike ble tilbudt en liste over franske terrorister i Syria. Motytelsen fra Frankrike var en normalisering av forholdet mellom de to lands etterretningtjenester.


Den franske innenriksministeren, Manuel Valls, avslo tilbudet av «ideologiske» grunner.


De fleste kommentatorene i dag peker på at om Frankrike den gangen hadde godtatt det syriske tilbudet, kunne Frankrike sannsynligvis ha unngått Paris-massakren nylig. Flere ledende politikere I Frankrike krever derfor nå en parlamentarisk nedsatt undersøkelseskommisjon for å vurdere om dette stemmer.


Det hevdes i artikkelen at det som i virkeligheten skjedde var at sjefen for kontra-spionasjen var positiv til forslaget. Det samme var innenriksministeren. Syria leverte dessuten en første liste over døde franskmenn i Syria som de hadde klart å identifisere - dette for å vise velvilje.  Som motytelse for en evt. avtale var, ved siden av en normalisering av forholdet mellom etterretningtjenestene, ville Syria at Frankrike trakk ut de soldatene deres som opererte i Syria.


Imidlertid satt utenriksminister, Laurent Fabius, seg voldsomt imot en slik avtale. Statsminister Jean-Marc Ayraul forbød derfor innenriksministeren å gjøre det.


Den som kaster en boomerang risikerer å få den i hodet.
http://www.voltairenet.org/article189409.html


Bloggkommentarer levert av Disqus