Fransk ønsketenkning

Frankrike:


Hæren I Syria kan sloss mot IS.

(men Assad må fjernes først)


Den franske utenriksministeren sier at den lojale hæren i Syria kan brukes til å kjempe mot IS, men bare uten landets leder Bashar al-Assad. Laurent Fabius sier dette i tilknytning til at Russland prøver å få til en felles front sammen med vestlige land mot IS.


Frankrikes utenrikminister sier at bakketroppene kan være flere, f.eks. FSA («Den Frie Syriske hæren», altså en opprørsgruppe som nå sloss mot regjeringshæren) Sunni-Arbiske stater (altså de som nå støtter IS med våpen og penger) og til og med den Syriske Hæren som allerede har mistet mer enn 80 000 unge gutter i denne kampen. Men først må Bashar Al-Assad fjernes.


Det betyr at Frankrike ikke har endret politisk posisjon og fortsatt driver ønsketenkning. Det kan naturligvis også tenkes at flyttingen av et fransk hangskip til det østlige Middelhavet har en annen hensikt og at terrorangrepene i Paris bare fungerer som et påskudd til å sette igang militære tiltak, med en helt annen målsetting enn den offisielt annonserte.


Her vil jeg minne om Thierry Meyssans  artikkel hvor han hevder at Israel og Frankrike sammen med andre krefter planlegger å skape en Pseudo-kurdisk stat av Irakiske og Syriske grenseområder hvor befolkningsflertallet er arabere. Målsettingen med dette er å svekke de arabiske statsdannelsene, Syria og Irak.


Russland og Frankrike ble imidlertid enig i å bekjempe IS og utveksle informasjon i denne forbindelse og at de ikke skulle bekjempe andre grupper som sloss mot IS. De viktigste av disse er sannsynligvis de kurdiske styrkene i nord-Syria. De ble også enig i å slå til mot transporten av tankbiler, som er viktig for finansieringen av IS og som er en meget viktig inntektskilde for Tyrkias Statsministers Erdogans familie.


I denne forbindelse uttalte Putin at det var en «teoretisk mulighet» at de tyrkiske myndigheter ikke viste om oljesmuglingen fra IS-områdene i Irak og Syria og inn i Tyrkia, «men at det var vanskelig å forestille seg».


Har en fantasi nok kan alt tenkes - selv dette at Tyrkias myndigheter ikke vet at de smugles oljeprodukter for milliardverdier over landets grenser og omsettes i Tyrkia og at store deler av fortjenesten havner i presidentens lommer.


Men denne uttalelsen er kanskje et fikenblad til Erdogan etter at han tabbet seg da han ga ordre om  å skyte ned et russisk fly over Syrisk område.


Bloggkommentarer levert av Disqus