Hellas: Grensen for sammenbrudd nærmer seg

Hellas: Grensen for sammenbrudd nærmer seg

Hospitaler er uten smertestillende medisiner og sakser og laken er mangelvare.

Krisen i Hellas fremtrer nå overalt. Helsevesenet er er i en desperat situasjon som følge av økonomiens nedsmelting. Antallet uforsikrete grekere er opp i 2,5 millioner mot 0,5 i 2008. Forbruket av helsetjenester har falt 25% siden 2009, mens behovet mest sannsynlig har økt.

I følge rapporter er folk avvist fra sykehus fordi de ikke har utstyr til å undersøke dem; folk blir utsatt for smertefulle operasjoner som følge av mangel på bedøvelse.

En erfaren kirurg ved KAT sykehuset i Aten beskrev situasjonen som foran et sammenbrudd.

Det er ikke penger til vedlikehold av medisinsk utstyr, ingen penger til drivstoff for ambulansene, ingen penger til fornyelse av gammelt utstyr.


Hellas skal tilbakebetale 300 millioner Euro til det internasjonale pengefondet i begynnelsen av juni. Det har lenge vært tvil om de ville gjøre dette i og med at kassa er tom, men nå kommer meldingen om at de vil betale.

Hvis tilstanden er slik den beskrives fra helsesektoren, er den sikkert ikke noe bedre innen andre offentlige velferdstiltak for befolkningen. Spørsmålet da blir hvor lenge befolkningen finner seg i dette. For Syriza klarer tydeligvis ikke å dekke befolkningens umiddelbare behov. Her prioriteres de store kapitalinteressene fremfor befolkningens interesser.

http://rt.com/news/261905-greece-hospital-supplies...

Les også: http://www.derimot.no/blog/løgn-og-bedrag-på-ventr...

Bloggkommentarer levert av Disqus