Hvem bygget bunkeren?

Edward Snowden: Den afghanske bunkeren som «MOAB» ødela var bygget av CIA.


Av Ricky Twisdale


USA har nettopp brukt 314 millioner dollar på å ødelegge islam-terroristenes hulekompleks som CIA bygde med hjelp fra Bin Laden.


0_3jpg
Dette monsteret koster  mer enn 2,5 milliarder kroner. Hadde pengene brukt til noe så formastelig som fredstiltak og avspenning hadde en kanskje oppnådd noe.


Mediene var oversvømt av entusiastiske rapporter om at USAs militære hadde sluppet den største konvensjonelle bomben som noen gang er bygd, Massive Ordnance Air Blast bomb , eller MOAB (11 tonn med eksplosiver) over et hule-bunker-kompleks nær Tora Bora i Afghanistan - samme sted der Osama Bin Laden antas å ha gjemt seg ikke lenge etter 9/11.


6jpg
Slik fremstilles den enorme bunkeren i Tora Bora-fjellene.


USA sier komplekset ble brukt av IS. USAs president Trump har fått kreditt for bombingen, både fra støttespillere og motstandere (inkludert tidligere støttespillere), selv om han fortalte pressen at det var ikke han personlig som hadde gitt ordren.


Likevel ser bombingen til å passe inn i Trumps strategi for å bekjempe terrorisme. Men det er én ting som ikke kommer fram i medienes rapport. Hvordan i all verden kunne IS (eller al Qaida, eller mujahedeen, eller hvilken som helst islamsk terrorgruppe som USA i all hemmelighet har støttet denne uken) greie å skaffe seg en slik vidunderlig bunkers i utgangspunktet? Edward Snowden minner oss om svaret.


des-combattants-shebabs-dans-village-dans-sud-somalie-en-2011jpg
Al-Qaida ble skapt av USA og Saudi-Arabia. USA skaffet våpen og trente dem. Saudi-Arabia sørget for rekruttering og penger. De har vært brukt som kanonføde i USAs kriger i Midt-Østen.  


Dette er Twittermeldinger fra Snowden:


Edward Snowden:

Bomben som ble sluppet et eller annet sted i Afghanistan kostet 314 millioner dollar.


Edward Snowden:

Dette nettverket av mujahedeen-tunneler som vi bomber i Afghanistan? Vi betalte for dem.


Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bilder/tekst: Knut Lindtner


Tilbake til Forsiden 

Bloggkommentarer levert av Disqus