Ingenting nytt fra USA lenger

Gal mann med bombe


Truende kroppsspråk mot Iran og Nord-Korea.


apprentice-donald-trumpjpg

Commander in chief og president Donald Trump kaster masseødeleggelsesvåpen over Afghanistan.


US-regjeringen eskalerer militært over hele verden med flagget til topps. Natt til 14/4, slapp et fly fra US-Air Force for første gang superbomben `GBU` over Afghanistan. Med 11 tonn TNT og en dødelig trykkbølge i en radius på 1,6 km er den det farligste masseødeleggelsesvåpenet utenom det kjernefysiske arsenalet. `Alle bombers mor` eller `Massive Ordnance Air Blast` er fram til nå bare prøvd på `slagmarker`. Kort tid etter bombe-slipp hastet militæreksperter fra USA og afghanske militære til nedslagsfeltet for å evaluere virkningene.  


c6071fb89ebc518179a27cd2341ba136jpeg
"Alle bomber mor" - kaller de dette monsteret. De kan ikke ha vært særlig kjærlige, mødrene til de som konstruerte denne drapsmaskinen.

 

Militært er det meningsløst å slippe `GBU-43` mot angivelige IS-krefter i Øst-Afghanistan. I de første meldingene fra forsvarsdepartementet i Kabul tok superbomben (til 16 millioner US-dollars) `bare` 36 IS-krigere. Den afghanske IS-filialens total-styrke er beregnet til mellom 700 og 1500 mann, og da blir det nærmest irrelevant. Her var det en hovedsak å prøve ut et våpen for masseødeleggelse, som først ble testet under jorden i 2003. Dette aspektet tvitret tidligere afghanske president Hamid Karsai, 13/4: `Det er ingen krig mot terror, men derimot en svært brutal og umenneskelig misbruk av landet vårt som testområde for nye farlige våpen`. 

 

`Å slippe en `GBU-43`-bombe over Afghanistan er entydig trusel mot Iran og enda mer mot Den demokratiske folkerepublikken Korea, DPRK. Der venter vestlige medier og politkere på 105-årsdagen for Nord-Koreas grunnlegger Kim il Sung, 16/4 og om DPRK enten vil ta en 6. a-våpen-test eller sende ut en mellomdistanse-rakett. US-president Trump `foretrekker en løsning av problemet med Nord-Korea i felleskap med Kina`, men truer samtidig med `alene-gang` om det ikke blir noe av Kina-samkjøret. Som signal om at USA er klar til krig sendte Trump et hangarskip med støtte-skip mot Korea for en uke siden. Trump er i tidsnød: Det er nyvalg i Sør-Korea 9/5. Som følge av korrupsjonsanklager ble president Park Geun Hye avsatt av parlamentet. Et resultat av prosessen mot henne vil trolig være at regjeringsmakten går over til en opposisjon, som er skeptisk til krig mot DPRK.


park-geun-hyejpg
Sør-Koreas første kvinnelige president. Park representerte partiet Ny verden. Hun ble 10. mars avsatt med øyeblikkelig virkning grunnet korrupsjon. De voldsomme truslene USA kommer med overfor Nord-Korea skyldes nok også at de er redd de politiske virkningene i sør etter at Park ble avsatt.

Under henvisning til flere medarbeidere i USAs e-tjenester melder NBC at USA er forberedt på å utføre et angrep mot DPRK om det kommer en ny a-bombe-prøve. Kina er alarmert og ber om tilbakeholdenhet fra alle sider: `Vi krever slutt på provokasjoner og trusler, for de kan føre oss ut i en situasjon da ingenting kan reddes`, sa Kinas utenriksminister Wang Yi fredag 14/4 i Beijing. 

           

Knut Mellenthin,JW, 15/4-17. Oversatt og noe forkortet av Per Lothar Lindtner, 16/4-17.

Bilder/tekst: Knut Lindtner


Tilbake til Forsiden

Bloggkommentarer levert av Disqus