Jordan snur nå

Jordan slutter seg til Russland i Syriakrigen.

Etter at Jordan har huset treningsentre for jihadister, drevet bl.a. av USA, kommer nå meldingen om at landet faktisk snur i Syriakrigen. Russland og Syria er blitt enig om å etablere et koordineringsenter i Amman, Jordans hovedstad, for å koordinere og dele informasjon om kontra-terrorisme operasjoner, ifølge den russiske utenriksminister Lavrov.

Russland har allerede et tilsvarende senter i Bagdad for tilsvarende koordinering mellom Iran, Irak og Syria.

Den russiske utenriksministeren sier at et slikt senter vil være viktig også for å få til en politisk løsning mellom den syriske regjeringen og opposisjonen innad i Syria, men også med representanter for opposisjonen utenfor Syria.

Kommentar:

Dette er en bekreftelse på at den militære og politiske utviklingen i Syria beveger seg meget hurtig. Det betyr, slik jeg oppfatter det, at den jordanske regjeringen nå ser skriften på veggen som betyr at IS blir slått militært. Det vil være et stort problem for dem at mange IS-krigere er trent i Jordan og vil flykte tilbake dit. Denne avtalen vil bidra til å svekke den mulige negative innflytelsen en slik opphopning av jihadister vil ha for landet. I verste fall kunne de faktisk bidra til politisk omveltning i Jordan.

Det store bildet er nå temmelig tydelig. IS vil bli nedkjempet i Syria, det er bare et spørsmål om tid. Det er konsekvensene for nabostatene som blir et tema fremover - og for de europeiske statene som følge av flyktningstrømmen.

Bloggkommentarer levert av Disqus