Kommer ikke på tale

Tyrkia trekker ikke ut invasjonsstyrken i Irak.


Regjeringen i Irak har fordømt Tyrkias plassering av tropper på irakisk jord.


Den tyrkiske regjeringen har plassert sine tjenestemenn i Tyrkia som instruktører. Deres oppdrag er opplæring. Det kommer ikke på tale å trekke disse ut nå, sier president Erdogan.


Han sier at det skal være et møte mellom Tyrkia, kurdiske ledere i Nord-Irak og representanter fra USA den 21. desember. Myndighetene i Irak har fordømt den tyrkiske innmarsjen og sier at de aldri har invitert tyrkiske tropper til landet.


Tyrkias president Erdogan har tidligere hevdet at han har gjort en avtale med Iraks statsminister Haider al-Abadi, noe han avviser på det sterkeste:


Det er en løgn. Uttalelsen har ingenting med virkeligheten å gjøre… de tyrkiske troppen har gått inn i Irak som en invasjonsstyrke uten å spørre eller tillatelse fra den irakiske regjeringen.


En representant i nasjonalforsamlingen, Razzaq Mihebis, sier dessuten at Tyrkia fortsetter bombing inne på Iraks territorium mot det de kaller PKK-mål (Det tyrkisk-kurdiske arbeiderpartiet). Dette er naturligvis også grove overtredelser av Iraks suverenitet og internasjonal lov.


Et annet parlamentsmedlem, Awatif Nima, hevdet at det Tyrkia nå driver med er et forsøk på oppdeling av Irak etter religiøse skillelinjer. 


Kommentar: Og dermed befinner en seg midt oppe i det scenariet som Thierry Meyssan skisserer her. Det skal skapes et «Sunnistan» for IS i Al-Anbar i Irak. Både Irak og Syria skal stykkes ytterligere opp til mindre stater. I Syria skal det skapes et «Kurdistan» av et område det historisk praktisk talt aldri har bodd kurdere. En slik plan er det Tyrkia, Israel og Frankrike som står bak, ifølge Meyssan. Den heter Juppé planen, etter en tidligere fransk utenriksminister.


Det kan derfor godt hende at det er flere motiver bak Tyrkias ulovligheter i Irak, ikke bare å sikre den ulovlige helerivirksomheten av olje som lenge har pågått.

Bloggkommentarer levert av Disqus