Kommunistene i Libanon organiserer seg militært

Libanons Kommunistiske Parti organiserer en militær gerilja for å kjempe mot IS og Nusra-Fronten. Dette skal skje i de delene av landet der disse siste er aktive. Soldater fra kommunistpartiet har skapt en guerilla gruppe som skal patruljere i Beqaa-dalen  øst i landet.

"Med ekstremistgrupper inntil 10 kilometer inne i landet er det enhver borgers ansvar og plikt å vurdere å slutte seg til denne gruppen", heter det.

«Forskjellen mellom oss og Hesbollah er at vi kommer fra ulike religiøse grupper, sunnier, shjiaer, drusere etc. Vi er for det meste sekulære (ikke religiøse) og er noe annet enn den libanesiske hæren. Vi er ingen klassisk hær», føyde en talsperson til.

Libanons Kommunistiske Parti ble etablert i 1924 og har gjort det dårlig ved valgene de siste årene. Nesten hver eneste familie fra landsbyene i det aktuelle området har folk som er tilsluttet gruppen. De vet nå hvordan et skytevåpen skal håndteres.

«Jeg ønsker å være data-tekniker i fremtiden, ikke en kriger. Vi liker ikke å sloss, men vi er forpliktet til å sloss for å beskytte våre landsbyer og våre byer», sier en 23 år gammel Wizzam som slutter seg til motstandsbevegelsen sammen med flere av sine klassekamerater.

Han hadde aldri holdt i noen skytevåpen før IS og Nusra-Fronten forstyrret freden i nabolaget. Siden august har IS angrepet flere av regjeringshæren i Libanons kontrollposter. De har tatt kontroll over byen Arsal som ligger 124 km nordøst for Beirut. Etter den tid har de andre grensebyene ligget under konstant trussel om at noe lignende kunne skje med dem.

Artikkelen kan leses her: http://www.rt.com/news/314535-lebanon-communist-gu...

Les også: http://www.rt.com/news/261689-hezbollah-fight-isis...

Bloggkommentarer levert av Disqus