Konfliktene flyttes inn i Europa

Import av borgerkrig.

Det Visafrie Tyrkia- Eu.


Visse EU-nyheter er sånn at man må lese de flere ganger for at man tror det er sant. Sånn var meldingene i helga fra Innenkommisar Avramopoulos i Brüssel om forhandlingene om at oppunder 70 millioner tyrkiske passholdere - som også inkluderer kurdere naturligvis - skal få visafri adgang til EU i oktober 2016.


avramopoulos.jpeg

Dimitris Avramopoulos


Tyrkiske representant i EU, Selim Ynet: "Vi kan ikke ha ytterligere forsinkelser."


EU-kommisar A: "Tyrkia er en nøkkelpartner for EU og vi er en nøkkelpartner for Tyrkia. Vår dype overbevisning er at dette partnerskapet må forsterkes, det er veiledningen for alle våre samtaler." (Die Welt.)


Som enhver nå burde ha forstått: det hersker borgerkrig i Tyrkia mellom hovedsakelig kurderne og tyrkerne,men også Islamsk Stat og Gülen bevegelsen er delaktig. Det går knapt en dag uten at det finner sted krigs og terrorhandlinger i landet, sist nå ved bryllupsmassakren som tok livet av 50 personer.


133309670.gif

Fra brullupsmassakren som tok livet av minst 50 mennesker i Tyrkia nylig.


I Tyskland er det jevnlig store gateslag mellom kurdere og tyrkere, i Hamburg, Stuttgart og nå sist i hjertet av Wien. Alle journalister som har peiling på inside-liv i disse miljøene varsler mere vold.


Welt am Sonntag har 21 august en omfattende reportasje om at Tyrkia har flere agenter i Tyskland enn Østtyske Stasi hadde.


6000 informanter samt 800 profesjonelle etterretningsagenter fra MIT i VestEuropa.


MMnews skriver 22 august: "Türken-Stasi kontrolliert Deutschland".


Og i denne runden snakkes det ikke noe om at Tyrkia holder seg med et eget religiøst departement som setter opp tyrkiskstyrte moskeer i landet samt sender inn Imamer spesialuitdannet for Tyskland.


En kan si det slik: det kan fortone seg som om EU-kommisjonen ønsker seg en tyrkisk-kurdisk utvidet borgerkrig flyttet til Europa.


Men ikke bare det: etter kuppet i midten av juli legger Erdogan-regjeringen seg på en politisk akse som består av Iran-Russland - Syria-Kina. Dette er nå Natos hovedfiender.


Det betyr at i tilfellet en Nato-krig mot denne aksen så vil det finnes millioner av tyrkiske femte kolonnister i EU. Krigerske patrioter for Tyrkias politikk.


Der Spiegel skriver idag at "Deutschland macht sich Angst". Ja, det skal gudene vite for nå oppfordrer også myndighetene befolkningen til å lagre mat i tilfellet det skulle skje noe!


Selvfølgelig gjør det det. Bordet dekkes for ottomansk-tyrkiske stormaktsambisjoner, for tyrkisk islamisering,  økt narkotikakriminalitet og agentinfiltrasjon.


70 millioner tyrker-kurdere med fri adgang til et EU i kjempekrise fortoner seg i mine øyne som et slags fornuftens tilintetgjørelse. Eller:


Det er det totale vanvidd sånn som alt nå utvikler seg.

Bloggkommentarer levert av Disqus