Korea-krisen er skapt og vedlikeholdt av USA

At Nord-Korea tester raketter og atomvåpen er ikke bra, men det er nøyaktig det samme som en del andre land også driver med, f.eks. USA. Og lederne i Nord-Korea som er definert som en del av "ondskapens akse" har sett hva som har skjedd med andre land som ikke har bøyet seg for USA, f.eks. Libya.  


Verden trenger regler og avtaler om hvordan stater skal forholde seg til hverandre. Vi kan ikke ha det slik at den sterkeste har sine egen regler som alle andre land må rette seg etter. For det er slik USA har forhold seg i snart 30 år nå, etter Sovjetunionens sammenbrudd. 


Bakgrunnen for det som nå skjer på den koreanske halvøyen kan ikke forståes uavhengig av historien. Hendelsene skjer naturligvis i en historisk kontekst som aldri formidles av våre medier - og hvis de sier noe om det er det svært fordreid. 


130724171611-14-nk-60-anni-large-169jpg
Selv om våre medier beskriver den Nord-Koreanske lederen som farlig og uforutsigbar har landet aldri brukt atomvåpen mot andre land. Det er det USA, og bare USA som har gjort.


Men USAs trusler kommer samtidig som Sør-Koreas parlament avsetter sin svært pro-USA president for korrupsjon. Samtidig skal det gjøres avtaler om det som kalles "rakettskjold" som egentlig er et angrepsvåpen som er rettet mot Kina. I dag kom meldingen om at dette "skjoldet" fremskyndes. Dette er et helt vesentlig element for å forstå støyen rundt Nord-Koreas atomvåpen-program. Det er godt å ha som grunn for USA egen aggressive Kina-politikk.


Nord-Korea har naturligvis den samme rett som USA eller Russland å skaffe seg slike våpen. I stedet for å kreve at alle atomvåpen må bort er det bare de få våpnene til Nord-Korea som kreves fjernet. Hele denne historien stinker av løgn, bedrag og dobbeltmoral. 

Knut LindtnerRussland advarer USA mot aksjoner á la `Tomahawk-angrep mot Syria` i Nord-Korea.


`Uttalelsene til Mike Pence om at `USA er i ferd med å miste `strategisk tålmodighet` vis a vis Pyongyang løser ikke krisen` sa Russlands utenriksminister Sergei Lavrov, og la samtidig til at han hadde et håp om at det ikke blir en gjentakelse av USA-slaget mot Syria i Nord-Korea:

`Jeg håper det ikke blir noen alenegang som vi nettopp så i Syria og at USA vil følge en linje som Trump sa han sto for i sin egen valgkamp`.


mike-pence-chung-sye-kyun1jpg
USAs visepresident har vært i Sør-Korea og truet som vanlig med bomber og raketter. Det er lenge siden USA hadde et aktivt og profesjonelt diplomati. 


Lavrovs kommenterte dermed uttalelser fra US-visepresident Mike Pence, på besøk i Sør-Korea 17/4.

 

Verden er vitne til styrken og beslutningsdyktigheten til president Trump som går til aksjon i Syria og Afghanistan, skal Pence ha sagt samtidig som han truet Nord-Korea om at `de ikke må teste denne besluttsomheten eller styrken til USAs væpnete styrker`.


Lavrov advarte mot alle former for militæraksjoner og understreket at `det risikable håpet om å vinne styrke med a-bomber og raketter i Pyongyang som undergraver FN-resolusjoner, kan ikke bli en unnskyldning for å bryte folkeretten og FN-charteret på samme måte som i Syria. Perioden i USA-politikken før nåværende eskaleringen kan neppe karakteriseres som `en æra av strategisk tålmodighet`, la han til og fortsatte slik: `Jeg kan ikke kalle Obama-perioden `en æra av strategisk tålmodighet` for USA opptrådte svært rått mot Nord-Koreas økonomiske behov ved å begrense landets energi-tilførsel, også fredelig utnytting av kjernekraft`. Lavrov viste til flere USA-initiativ i samme retning.  


k20150608001771jpg
Sør-Koreas fungerende president Hwang Kyo-ahn


`Tøffe utspill fører ikke til fred og stabilitet i regionen`, sa Kremls talsperson Dmitri Peskov i en kommentar til Sør-Koreas president Hwang Kyo-ahn som truet med `straffeaksjoner` mot Pyongyang om nord `provoserer`: `Vår holdning er velkjent og forutsigbar. Vi ber alle sider å unngå aksjoner som kan oppfattes som provokasjoner. Og vi fortsetter å koordinere innsatsen på alle nivåer for å løse Nord-Korea-problemet`, avsluttet Peskov.


Russia Today. Oversettelse, Per Lothar Lindtner 

Bilder/tekst: Knut Lindtner     


Tilbake til Forsiden 

Bloggkommentarer levert av Disqus