Krokodilletårer

Rainer Rupp i tyske Junge Welt etter terrorangrepene i Paris: 


Dobbeltmoral


Massakren i Paris skremmer. Tankene våre går til ofrene og deres nærmeste. Det er vanskelig å sette ord på vår forferdelse. 

Likevel lyder offisiell opprørthet og sinne fra kjente politikere og hovedstrøms-medier falsk. Lørdag morgen sa kansler Merkel: `Vi har bak oss en av de verste nettene har hatt på lang, lang tid. Menneskene i Paris måtte lide seg gjennom et mareritt av vold, terror og frykt`. 

Tydeligvis har fru Merkel og taleskriveren hennes glemt det som skjedde for ikke altfor lenge siden i Odessa. Inne i og umiddelbart i nærheten av det lokale fagforeningshuset ble over 100 mennesker myrdet med kaldt blod, 2. mai 2014. Enten brente de i hjel inne i bygningen som var blokkert og antent av fascister eller de ble skutt så snart de viste seg i vinduene. Om noen likevel klarte å hoppe ut i det fri, ble de slått i hjel av brølende fascister, liggende med brukne bein på bakken utenfor.      

Denne massakren fikk i Tyskland bare en randnotis. Deltakelse og medfølelse passer ikke inn i en politisk kalkyle, hos en leder som er hoffvertinne for et nytt fascistisk regime i  Kiev. Og blant ofrene var det jo bare `russer-venner`. 

Overfor franskmenn ser det åpenbart anderledes ut for fru Merkel: `Vi, tyskere føler oss så nært knyttet til dem og gråter med dem`. Hun gråter i alle fall ikke når en av hennes venner, Obama, tillater utskyting av en dronerakett som tar livet av 30, 40 eller flere barn, kvinner og menn i et bryllupsfølge. 

Merkel gråt heller ikke da med stor sannsynlighet «moderat» terrorist plasserte en bombe i Beirut og tok livet av 40 uskyldige. Heller ikke virker det som om mediefolk med stor evne til å eskalere vil vektlegge dette budskapet: `Vi er alle libanesere`. Nei, medfølelse fra våre politikere og journalister gjelder kun de høyverdige i et vestlig `verdifellesskap`.

For selv når de står foran kameraer med sine tegn på deltakelse har de en helt annen agenda som også skal betjenes. Faktisk har regjeringskretser alt nå begynt å dra fordeler av tragedien i Paris. Tysk etterretning utenlands (BND) og innenlands (Bundesamt für Verfassungsschutz; Bfv)  skal raskest mulig forsterkes med 500 nye stillinger. Det kommer fram søndag, 15/11, 2 dager etter tragedien.  Plutselig er Bfv-svindelen med oppklaring av fascist-terror i Zwickau, 2011, utført av NSU (Nasjonalsosialistisk undergrunn) glemt. Det samme gjelder skandalen i BND (arvtakerne etter Gehlen-organisasjonen og CIA i Sentral-Europa etter 1945). Her dreier det seg om infiltrasjon og spionasje på andre EU-land.

Rainer Rupp, Junge Welt, 15/11-2015. Oversettelse; Per Lothar Lindtner, 16/11-2015.     

Bloggkommentarer levert av Disqus