Kurder-leder: Assad-kollaps en katastrofe

Kurder-leder: En kollaps av Assad-regimet er en katastrofe!

Kurder-lederen Saleh Muslim sier at om IS, Al-Qaida og de andre mindre opprørsgruppene skulle klare å vinne krigen mot den syriske regjeringen er det verste som kan skje. I et intervju med The Independent advarer han mot dette og sier at om islamistene skulle vinne i Syria ville det være en katastrofe for hele verden. 

Han ønsker at Assad skal erstattes med et annet alternativ, en annen regjering, men hvis alternativet er IS foretrekker han Assad.

Kurderne, tidligere marginalisert av regjeringen i Syria, er blitt en viktig medspiller - også militært - i kampen mot IS. Kurderne klarte å slå tilbake IS sitt angrep på Kobane i vinter, og selv om han (Muslim) ønsker en annen regjering, sier han at hovedfienden er IS.

Han sier han fortsatt er overasket over den korte tiden som de syriske kurderne har trengt for å tre ut av en uklar og tilbaketrukket situasjon til å bli en av hovedkreftene i kampen mot IS. De meget disiplinerte og besluttsomme krigerne fra YPG-geriljaen bidrar nå i stor grad i krigen mot IS.

YPG som har kastet IS ut av Kobane og 380 landsbyer i det samme området, sitter nå på østsiden av Eufrat, like i nærheten av IS sitt siste krysningspunkt inn i Syria fra Tyrkia. Muslim sier at YPG-geriljaen ikke bare forsvarer kurdere, men alle syrere som er under angrep fra IS.

Det store norske spørsmålet er hvor Norge befinner seg her: Vi boikotter landets lovlige og internasjonalt anerkjente regjering, men hvem støtter vi? For alternativene er ikke lenger mange slik vi har innbilt oss tidligere. Det er nå tydeligere enn noensinne - Den syriske regjeringen eller IS/Al-Qaida. Boikotter vi den syriske regjeringen og sender pengen til noen som militært bekjemper den - er det i praksis en støtte til IS

Som Jan Hårstad skriver : Den norske virkelighetsfornektelsen og dobbeltmoralen er total.

Bloggkommentarer levert av Disqus