Lever bevisene.

Ray McGovern:

Nå må USAs regjering levere etterretningsbevis.

I en artikkel: Etterretning, propaganda og MH17, skriver Den tidligere CIA-offiseren (30 års tjeneste) om nedskytingen av passasjerflyet MH17 over Ukraina i fjor høst. Han skriver at når det skjer dramatiske hendelser i politikken kommer etterretningstjenesten under press for å levere «ønsket vare». Og er ikke resultatet av undersøkelsene klart, blir det lett til at en havner på konklusjoner som er ønsket av den politiske ledelsen.

Da utenriksminister John Kerry bare få dager etter nedskytingen viste til «melding på sosiale medier» og ikke til egen etterretningstjeneste var dette i seg selv tegn på en tvilsom, om ikke dårlig sak. At nedskytingen kom umiddelbart i etterkant av nye vedtatte USA-sanksjoner mot Russland, men med nølende europeisk statledere, bidrar til å forsterke tvilen om de bombastiske påstanden at det var Russland som stod bak.

Men nå er det gått over et år siden nedskytingen. Det skal foreligge mye tekniske bevis og USAs etterretningstjeneste sitter på massevis av bevis. Det betyr at hundrevis av etterretningsanalytikere sitter på faktisk teknisk kunnskap nå. Det er derfor overveiende sannsynlig at den amerikanske regjeringen sitter på fakta i dag. Hvorfor byttes ikke disse ut med «sosial medier?»

Hvorfor fremlegges ikke dette nå? Istedet lekkes uverifiserte konklusjoner fra en undersøkelses-kommisjon som er NATO-dominert og hvor en av de mulig skyldige, Ukraina, sitter med veto-rett. McGovern viser også til tidligere hendelser hvor etterretningtjenestens kunnskaper, eller mangel på slike, er brukt som påskudd for å starte kriger (Irak-krigen), eller nesten-kriger (gassangrepet i Syria).

Meldingene i USAs medier den siste tiden om saken er uten substans og smidd i nøyaktig den samme formen fra det ene mediehuset til det andre. Det er tydelig at dette skal brukes for å fornye sanksjonene overfor europeiske land som sliter med å forstå sanksjonspolitikken som rammer også dem hårdt.

Det avgjørende spørsmålet som ingen journalister har klart å stille ennå er: Hvis dere vet, med verdens beste etterretningstjeneste, hvorfor fremlegger dere ikke bevisene?

http://original.antiwar.com/mcgovern/2015/08/18/pr...

Bloggkommentarer levert av Disqus