Maidan-massakren: Falsk flagg!

Studie slår fast: Maidan-massakren en falsk flagg operasjon.


Ivan Katchanovski, professor i politisk vitenskap ved universitetet i Ottawa, har utført en studie vedrørende massakren på Maidanplassen i februar 2014. massakren ble utført av snikskyttere.


Dette dokumentet som ble presentert for «The American Association of Political  Sciences» i september 2015, er det første akademiske studiet om denne hendelsen.


018271309_30300.jpg


Det benytter rasjonell valg-teori og Webers teori om instrumentell rasjonalitet i undersøkelsen av handlingene under massakren til de viktigste medvirkende både fra Janukovich regjering, særskilt ulike politi- og sikkerhetsstyrker, og de fra opposisjonen, særlig fra det ekstreme høyre og oligark-elementer.


Dokumentet analyserer en stor mengde materiale som foreligger fra ulike kilder:

ca. 1500 videoer og opptak fra Internet og TV i ulike land (ca. 150 gigbytes), nyhetsbrev og meldinger på sosiale medier fra omkring hundre journalister som dekket Kievmassakren, rundt 5000 foto og nærmere 30 gigabytes med radioinnslag om snikskyttere og ledere av Alfa-enheten til Ukrainas sikkerhetstjeneste og troppene til innenriksdepartementet og endelig av opptakene fra rettsaken om massakren.


Dette studiet er også basert på feltundersøkelser på stedet der massakrene skjedde, vitnerapporter fra begge sider, fra lederne for spesialstyrkene, utsagn gitt av nåværende nåværende og tidligere regjeringsrepresentanter, tilnærmete beregninger av ballistiske baner, kuler og våpen som ble benyttet og typen skader på begge sider.


Studiet skaper en spesifikk tidstabell for de ulike hendelsene under massakren, skytternes lokalisering og presise tidsanslag og plassering for de nærmere 50 døde.


ukraine-sniper.jpg


Universitetsundersøkelsen konkluderte med at massakren var en falsk flagg operasjon som var rasjonelt planlagt og utført med det formål å kaste regjeringen og gripe makten.


Ivan Katchanovski underviser ved «School of Political Studies» ved universitetet i Ottawa. Han har vært gjesteforeleser ved Davis-senteret for russiske og euroasiatiske studier ved universitetet i Harvard og har også flere andre akademiske tilknytninger.

Bloggkommentarer levert av Disqus