Merkel: naiv og irrasjonell.

Tidligere tsjekkisk president Vaclav Klaus: 

Merkels standpunkt om flyktninger er naivt og irrasjonelt.


Sosialt samhold er helt avgjørende for om et land skal fungere «normalt» og «innvandring dreper det sosiale samholdet», sier han i et intervju.

«Jeg er fullstendig uenig med Merkel som gir signaler om velkomst; at flere og flere kan komme. Det er naivt og fullstendig irrasjonelt», understreket han.

Han fremholdt at det forhold at hundretusenvis fra Irak, Syria og Afghanistan plutselig skulle inn i Europa ikke var uttrykk for en spontan krise.

«Disse massive bevegelsene av folk er på en aller annen måte organisert og motivert av noe. Jeg regner nettoresultatet av denne folkeflyttingen som null eller minus i sum.»


Klaus sammenlignet denne nye folkeforflytningen med immigrasjonen til Amerika for noen hundre år siden. Den ble en katastrofe for den innfødte befolkningen. På den andre siden kan migrasjon av enkeltindivider har stor positiv betydning som historien også viser.

«Det som har skapt det nåværende problemet er på mange måter USAs politikk de siste par ti-årene, hvor de har fremmet og støttet såkalt farge-revolusjoner og laget krig i land som Afghanistan, Irak og Syria», sa han.

Han kritiserte også EU-prosjektet. Ifølge han gjorde EU «en tragisk feil for 25 år siden ved å forsøke å transformere seg fra EF (et konglomerat av stater) til EU (Den Europeiske Union) i et forsøk på å kvitte seg med nasjonalstatene og landene.»


«Så nå lever vi en slags overnasjonal atmosfære hvor avgjørelsene tas et eller annet sted i Brussel og ikke i Praha eller andre steder i Europa.»


Han trodde ikke reformer ville hjelpe. Det som måtte til var en «radikal, fundamental forandring».

 

Bloggkommentarer levert av Disqus