Motsetningene forsterkes fort

Ny Weimar

 

Tyskland fullstendig ute av kontroll.


En feil med min tenkning gjennom årene har vært oppfatningen av at historien beveget seg fortere enn den gjør. Men når det gjelder historien i dagens Tyskland går den så fort at en klarer ikke å henge med. Ikke jeg heller.


Det var en og annen modig politiker og journalist - det var ikke mange - som for en måned siden risikerte karrieren ved å skrive at dagens Tyskland beveget seg i retning av en ny Weimar-republikk. Bare betegnelsen får det til å gå kaldt nedover ryggen på mange tyskere med kunnskap om historie.


Weimarrepublikken 1920-1933 var preget av en slags underjordisk borgerkrig med daglig vold mellom nazister og kommunister i første rekke, men der fantes og anarkister og alle typer voldsdyrkere. Sosialdemokratene og kommunistene hatet også hverandre og det noe konservative fagforeningsbyråkratiet foretrakk nazister foran kommunister. Vi vet hvordan det endte; Hitlerbevegelsen satte både sosialdemokrater og kommunister i tvangsleire og KZ.


wellens_de_cock_temptation_of_st._anthony.jpg

Uroen vokser i Tyskland


Siden nyttårsaften har det skjedd så mye voldelig i Tyskland at det lar seg ikke gjengi i et innlegg som dette. Det skjer på asylmottakene, på gata og i kollektivtrafikken. Umiddelbart etter nyttårsaften stiftet Düsseldorf et Bürgerwehr som allerede nå har 14 200 medlemmer som vil patruljere gatene og beskytte kvinner. Bevegelsen lar seg ikke stoppe noe sted.


Etablissementet hyler: "Das Gewaltmonopol liege beim Staat". (Det er staten som har monopol på voldsanvendelse.)


I Leipzig har voldsvenstre kontroll på en bydel som heter Connewitz. I går kveld gikk 250 høyreorienterte inn i bydelen og gikk berserk. Stort oppbud av politi, litt uoversiktelig dette nå.


Voldsventre/Antifa er ikke lett for en norsk å få forståelse av, men i grove trekk:


Helt åpenbart er det at de hater Tyskland og det tyske samfunnssystemet som de vil knuse.En av deres sentrale paroler heter: "Nie wieder Deutschland". (Aldri mer Tyskland) De vil altså nedkjempe "Deutsche Zustände angreifen" og det er ikke mye som tyder på at den tyske arbeiderklassen interesserer seg mye for dette.


Da kommer letingen etter allierte som skal hjelpe dem til å knekke systemet i Tyskland og derfor parolen: "Refugees welcome - Krauts (tyskere) Not" og "Say it loud,say it clear, refugees are welcome here". Det betyr ingen sympati eller støtte til jentene som ble sextrakkasert rundt om i Tyskland. Det skjedde overalt - men det tok tid før fakta lekket ut.


alchemist.png

Alkymistene eksprementerte uten å forstå hva de holdt på med. Kjemien var den vitenskapelige fortsettelsen


En annen parole går slik: "Deutsche Polizisten schützen die Faschisten.


Polizeigewalt gegen Migranten."


Det høres merkelig ut ettersom det er åpenbart for de fleste rapporter i pressen at det tyske politiet på direktiv er ultraskånsomme mot de nye landsmenn og vanligvis kommer i konfrontasjoner med Pegidademonstrasjoner. Unntak Leipzig for noen uker siden, et gateslag med voldsvenstre. Gewaltexsess.


Typisk er det at saklige og kloke observasjoner om hva som skjer i Tyskland ikke kommer fra deres embetsstand, men fra østerrikske og sveitsiske militære og etterretningsfolk som har ropt alarm i ukevis. Ikveld er tidligere forfatningssjef i Østerrike, Gert Polli, på banen med meldingen: "Sicherheitslage in Deutschland ist ausser kontrolle". Det skal være visst.


For å helle mer bensin på bålet har Tyskland begynt å utvise hundrevis av flyktninger til Østerrike, noe som bare kan øke de tiltagende interne motsetningene innen EU som visselig henger i tauene og nedtelling har begynt. Polen-Tsjekkia- Slovakia- Ungarn opptrer nå som en samlet militant blokk mot Merkel-EU.


Ingenting tyder på at den norske eliten skjønner hva som foregår rundt dem, eller de velger å late som om alt er normalt. Det gjorde også den tyske eliten under Weimarrepublikken og det vet vi hvordan gikk.


Jan Hårstad


Bloggkommentarer levert av Disqus