Når du roter alt til, er det greit å skylde på andre

Sivile bombes av Kiev-juntaen i løpet av julehelgen! Hvor er OSSE, hvor er FN? 

Situasjonen i Ukraina er fortsatt meget farlig. Forholdet til Russland forverres hele tiden. Landet har nektet å innfri et lån på 3 milliarder dollar. Nylig ble kraftledningen til Krim sprengt og to millioner mennesker ble uten strøm i dagevis. Landet har nå nektet russiske rutefly å fly over territoriet. En rekke andre tiltak er også iverksatt for å forverre forholdene mellom landene av juntaen i Kiev. Regjeringen skårer på et lavmål i befolkningen, krigsmakten er i oppløsning med desertering, mangel på utstyr og lav kampmoral. Likevel fortsetter en med konfrontasjonspolitikken, noe denne meldingen er uttrykk for. Det er alltid å greit med en ytre fiende. Har en ingen får en lage seg en.


1383364942-0.jpg

Har du ingen ytre fiende får du lage deg en


Novorossyia today melder 26/12-15: «Den ukrainske nazi-arméen bombet landsbyen Spartak like ved flyplassen i Donetsk i over 10 timer». «Igjen er vi blitt bombet. De startet i går kl 2200 og stanset først i dag, etter kl.0800», sa en lokal innbygger.  

Det meldes ikke om drepte. Fredag, 25/12, beskytes også landsbyen Kominternovo, i sørlige Donbass, intenst med granater, Minst 240 82-mm-granater ble skutt mot sivile. Ved samtaler i Minsk, 22/12, kom partene fram til den 6. våpenhvile-avtalen for Donbass siden konfliktene startet. Den skal gjelde fra 23. Desember 2015 kl. 0000. Tydeligvis når ikke slike avtaler så raskt fram til de mest aggressive frontkjemperne.

Nylig gikk 3000 i fakkelmarsj gjennom Kievs gater for å feire nazisten, Bandera, som samarbeidet med de tyske nazistene under 2. verdenskrig. 

Samtidig er nå det ukrainske kommunistpartiet med over 13% oppslutning, forbudt.


En må være politisk fargeblind for ikke å seg hvilke krefter som er kommet til makten i Ukraina i dag. Men norsk presse og regjering mener at dette er demokrater.

Per Lothar Lindtner, 31/12-15. Kilde: Novorossyia today, 24/12 og 26/12-2015.    

Bloggkommentarer levert av Disqus