Noen falske flagg operasjoner

I 1939 kledde nazistene seg ut i polske uniformer og illuderte et angrep på en tysk grensepost for påskudd til angrepet på Polen i 1939. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Gleiwitz_incident

Riksdagsbrannen i Berlin i 1933 stod de tyske nazistene bak. Kommunistene fikk skylden og det var slutten på den tyske parlamentarismen i mellomkrigstiden og starten på heksejakten på forfølgelsen av anderledes tenkende.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Göring#Possi...

CIA innrømmer nå at de leiet noen iranere for å opptre som kommunister som iverksatte bombeterror i Iran for å få befolkningen til å gå mot sine valgte ledere.

http://www.nytimes.com/library/world/mideast/04160...

I nylige offentliggjorte dokumenter fremgår det at det fra USAs administrasjon ble lagt planer om angrep på sivile fly og deretter legge skylden på Cuba. Dette skulle være påskudd for invasjon av Cuba.

http://nsarchive.gwu.edu/news/20010430/northwoods....

http://abcnews.go.com/US/story?id=92662&page=1

Khrustchov, tidl. sovjetisk statsminister innrømmet at Sovjet sto bak beskytningen av landsbyen Mainila for å få et påskudd til å flytte grensen mot Finland vekk fra Leningrad, noe som førte til vinterkrigen med Finland, før Sovjet ble dratt inn i 2. verdenskrig.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shelling_of_Mainila

Ifølge Washington Post innrømmer Indonesisk politi at militære fra Indonesia drepte lærere fra USA i Papua og skyldte på en papuansk separatistorganisasjon for å få den på listen over terrororganisasjoner.

http://www.highbeam.com/doc/1P2-406202.html

Denne listen kan forlenges i det uendelige fordi dette er metoden som brukes i ulike sammenhenger for å få oppslutning i egen befolkning for tiltak som det hadde vært umulig å få gjennomført ellers, f.eks. militære operasjoner, kriger eller innskrenkninger av sivile og demokratiske rettigheter. Det utrolige er ikke egentlig at dette skjer, for det har vært metoden i århundrer i stadig mer sofistikerte former. Det utrolige er at mediene aldri setter fokus på dette eller gir det noen kritisk oppmerksomhet - særlig i egne land.

Det forteller mer enn noe annet om at mediene i økende grad er verktøy for den rådende makten mer enn korrektiv til den.

Resultatet er en befolkning som blir tatt på sengen gang på gang og finner seg i tiltak og utspill som den aldri ville gjort ellers, ihvertfall ikke hvis befolkningen visste hvem som egentlig stod bak.

Bloggkommentarer levert av Disqus