Propaganda - løgnens virksomhet

Vestlig Propaganda – så enkel, men så effektiv!


Av Andre Vltchek

 

vltchek.jpg

 

Andre Vltchek

 

Denne artikkelen er hentet fra nettstedet Midt I Fleisen

Bilder med tekst er lagt til av Knut Lindtner


Da Noam Chomsky og jeg møttes på MIT for en tid siden, for å skrive en bok «On Western Terrorism: From Hiroshima to Drone Warfare», og produsere en film med samme tittel, var temaet vi hovedsakelig tok sikte på å diskutere, de utallige folkemordene Vesten har begått over hele verden siden slutten av andre verdenskrig. Det andre temaet var at dette kunne gjøres uten konsekvenser.


Men uansett hvilke grusomheter vi snakket om, fortsatte vår samtale å komme tilbake til et avgjørende tema: propagandaen som har blitt produsert i mediesentre som New York, Paris, London og andre nordamerikanske og europeiske byer; propagandaen laget for å vri på både fortiden og nåtiden. Uten en slik hjernevasking og nesten total indoktrinering av den vestlige offentligheten og «eliten» i alle ‘klientstatene’, ville ingen imperialistisk og ny-kolonialistisk politikk har vært virkelig vellykket.

 

chomsky300.jpg 

Noam Chomsky


Vi snakket om amerikansk reklame og dens innflytelse på tysk nazistisk propaganda, og om hvordan nazipropagandaen påvirket den andre veien både på amerikanske og europeiske propagandaskapere. Noam spurte meg om min barndom i det sosialistiske Tsjekkoslovakia, og jeg forklarte ham, ærlig talt, hvor indoktrinert jeg var som tenåring: ikke av de kommunistiske dogmene, men av BBC, Voice of America og Radio Free Europe – som alle av dem nådeløst spredte det vestlige politiske- og markedsevangeliet til alle hjørner av den sosialistiske verden.

 

Både Noam og jeg har skrevet dusinvis av essays om emnet, samt flere bøker. Min nyeste, i utgangspunktet skrevet om alle hjørner av verden hvor Imperiet sprer ødeleggelse etterfulgt av indoktrinering, er på mer enn 800 sider, “Exposing Lies of the Empire”.

 

Og jeg føler alltid selv at denne massive boken bare berører toppen av isfjellet, at det bare er en begynnelse!

 

Vestlig propaganda er faktisk en perfekt apparat! Den er effektiv, og den er nesten helt «skuddsikker». Den fungerer! Europeiske imperier har raffinert den i mange århundrer, og den europeiske skapelsen – USA – har løftet den opp til nesten total perfeksjon.

 

En forutsetning for suksessen er selvfølgelig at det vestlige politiske og økonomiske regimet eier nesten alle de store mediekanalene og distribusjonskanaler i verden. Mangfold vil aldri bli tolerert. Det kunne knuse idiotiet! Når denne forutsetningen er iverksatt, blir det relativt enkelt og koselig for demagogene i Washington, London og Paris.

 

infoxicacic3b3n3.jpg

Skal du kontrollere hvordan folk oppfatter virkeligheten må du kontrollere den informasjonen de mottar. I vesten gjøres dette ved at alle viktige mediebedrifter er kontrollert av stor-kapitalen og disse er vevet inn i hverandre som et sammenhengende nettverk. I et slik system er meningsmangfold borte. Bare en virkelighetsoppfatning godtaes.

 

Her er bare et eksempel på hvor lett det er å sverte en verdensleder som motstår de imperialistiske planene til Imperiet: Tenk deg en solfylt morgen, der cirka 10 store aviser og tv-stasjoner erklærer at ulike anonyme men svært pålitelige kilder i Moskva har informert dem at den russiske presidenten Vladimir Putin er en vampyr!

 

Denne «nyheten» vil fly over hele verden. Mange lesere og seere ville ved første øyekast rulle rundt på gulvet av latter, men noen ville ikke. Og selv flere av de som fant informasjonen skikkelig bisarr og utrolig ville på et tidspunkt innse at et frø av tvil begynte å vokse inne i hjernen: «OK, det er absurd, selvfølgelig, men hva om det er sant? Hva om? Hvor forferdelig det ville være!»

 

Men hvordan kan man egentlig bevise at han ikke er en vampyr? Eller hvordan kan man bevise at han ikke har fikk besøk av onde utenomjordiske flygende tallerkener ved flere anledninger? På et tidspunkt, vil den russiske presidenten føle at han hadde fått nok av idiotet. Han ville dra til den beste universitetsklinikken i Moskva, og be om et sertifikat som tydelig erklærer at han ikke er en vampyr. Flere ledende akademikere og leger ville bli involvert og lage en kompleks og grundig vitenskapelig konklusjon, som resolutt erklærer at president Putin er ikke en vampyr. Sjokkert, og som reaksjon på vulgariteten vist av de vestlige propagandatsarene, ville de fleste av de russiske mediene tilby litt sunn fornuft og logikk: «Ser vi ikke klart at han ikke kan være en vampyr? Alle tennene er av omtrent samme lengde, han omgås mennesker på dagtid, sover ikke i en kiste, han spiser hvitløk, og han er ikke redd for kors; det være seg ortodokse, protestantiske eller katolske!» Andre vil hevde at det er faktisk ikke finnes vampyrer på vår planet.

 

20200211_ak.jpg

Vampyren Putin

 

Det er når vestlige massemedia ville slå på stortromma. Sarkastisk vil de erklære at russisk forskning, russiske leger og russiske medier ikke kan stoles på – de er alle kuet av staten, og på toppen av det hele, har de blitt infiltrert av landets hemmelige tjenester og tidligere KGB-agenter. «Og høres ikke ‘Vlad’ på en eller annen måte ut som ‘Bran’, som er slottet i Romania, som i sin tur brukte å være hjemsted for den største av alle vampyrer – grev Dracula»?

 

Det vil fortsatt være en del rasjonell motstand: «Nei, ‘Vlad’ høres egentlig ikke ut som ‘Bran’, og uansett, ingen i Russland kaller Putin ‘Vlad’ (korrekt kjælenavn ville være Vova. o.a) – bare vestlige medier gjør det. «Men slike stemmer av fornuft ville aldri nå publikum over hele verden! Og videre fortsetter det.

 

Til slutt, vil et par milliarder menneskehjerner registrere og ubevisst lagre ‘vampyrteorien’, og de ville aldri igjen se på presidenten i Russland, eller hans land, med samme øyne!

*

Selvfølgelig er det russiske lederskapet ikke den eneste som Vesten setter i trådkorset. Det er en nådeløs strøm av «sjokkerende» rykter og nedsettende bemerkninger gjort av mainstream media mot presidenten i Kina, Hviterussland, mot ledelsen i Iran, Sør-Afrika, Eritrea, Zimbabwe, Syria og Nord-Korea, så vel som mot alle de venstreorienterte regjeringene i Latin-Amerika.

 

fidel_castro_1.jpg

Fidel Castro er demonisert og forløyet i vestlige massemedier helt siden han tok makten på Cuba nyttårsaften 1959. Det har vært arrangert invasjonsforsøk mot Cubas regjering og USA (CIA) har forsøkt å snikmyrde han mange ti-talls ganger. Likevel oppfattes han i vår hjemlige opinion som kjeltringen, mens de som står bak snikmord-forsøkene er våre helter.

 

Etter å ha blitt gjentatt hundrevis av ganger, blir ryktene, i hvert fall for mange mennesker, forvirret med fakta, og blir akseptert som fakta. Da han fortsatt var leder for Cuba, var Fidel Castro stadig «døende» eller «forsvunnet». Den nordkoreanske regjeringen har vært nådeløst framstilt som en desperat, blodtørstig og sexgal gjeng, som henretter og voldtar alt som beveger seg. ANC, og spesielt president Zuma, «har ikke gjort noe for å lukke det svimlende sosiale skillet i Sør-Afrika». I Sør-Amerika, har de pro-vestlige mediene oppfunnet og deretter perfeksjonert en ny lukrativ bransje: produksjon av korrupsjonsskandaler og deretter impliserte nesten alle de folkelige sosialistiske ledere i dem.

 

Nihilisme, de mørkeste «nyheter» og scenarier, har blitt tvangsforet til publikum, for å utrydde all iver og optimisme som kommer når man bygger en stor uavhengig og egalitær nasjon.

 

«Jeg glemmer aldri den dagen,» utbrøt en eritreisk kameramann under mitt besøk til hans land. «Jeg hadde nettopp blitt ferdig med et oppdrag i presidentpalasset. Så møtte jeg mine venner, og vi drakk kaffe foran hovedporten. Plutselig begynte de vestlige nettverkene å kringkaste at ‘det har skjedd et kupp i Asmara ‘. Sosiale medier ble spinnville. Det var ‘siste nytt’ overalt. Og her var vi, akkurat der, på en stille solrik ettermiddag, foran palasset … Jeg hadde akkurat sett presidenten …. Alt var stille! De bare oppfant det, for å få folk ut på gatene! De prøvde å produsere et kupp via sine medier.»

*

Det er i hovedsak frykt, implantert i hjernen til deres undersåtter og slaver; frykt som tillater at Imperiet kontrollerer nesten hele planeten. Ofte er det en underbevisst frykt, men det er frykt likevel. Frykten kan være for selve Imperiet som helhet, eller av dets makt og brutalitet, eller til og med av alternativene, framstilt i de mest usmakelige og skremmende farger av propaganda.

 

For å styre uten motstand, må man være fryktet! Og man må sverte alternativene. Oppgaven er å spre frykt, baktale mangfold og uenighet; oppgaven ble gitt til de offisielle mediene, akademia og ‘kunstnere’.

 

Selvfølgelig har de største «truslene» mot Imperiet vært de to søstrene som ble født under samme stjerne, fra samme mor, med navn Humanisme. Deres navn er kommunisme og sosialisme. Og jeg snakker ikke bare om det vestlige marxistiske begrepet. Det finnes mange flotte begreper som setter liv og folks velvære først, over hele verden!

 

Faktisk, for et par tiår siden, var det blir krystallklart at vestlig kolonialisme, imperialisme og kapitalisme var ferdig. Dens tid var til ende! Sosialismen var naturlig og logisk vei videre for mesteparten av menneskeheten.

 

Men så kjempet Vesten og dets Imperium tilbake. De tok i bruk ekstrem vold og brutalitet, samt utspekulerte «splitt og hersk» taktikker. Titalls millioner døde, og fremgangen ble stoppet, men forhåpentligvis bare for en begrenset periode. Og ikke overalt!

 

En av de mange grunnene til at Russland blir oppfattet som en stor «trussel», er fordi den arvet den humanistiske og internasjonalistiske politikken fra Sovjetunionen. Men også fordi landet i seg selv faktisk er i ferd med å bli sosialistisk igjen (selv om det er i bevegelse i den retningen ved å ta ekstremt korte steg). Russland er ugjenkallelig på bedringens vei fra de mørke dagene av Vestens lakei Boris Jeltsin, med de frie markeder.

 

5_21_yeltsin_boris_portrait.jpg

Boris Jeltsin. Ble regnet som vesten mann i Russland. I Jeltsin-perioden  opplevde de fleste russere at landet ble fornedret, men i vesten ble han fremstilt som en helt.

 

Russland er også hatet fordi det gir et ‘feil eksempel’; et bevis for verden at man kan utvikle og blomstre uten å ta ordre fra Vesten, uten å tjene vestlige regjeringer og selskaper. Eller mer presist: den kan gjøre det nettopp fordi det brøt seg løs! Demoniseringen av Russland er nådeløs. Hver lille negative detalj multipliseres og forstørres av mainstream media og filmindustrien. Verdensopinionen blir fôret med bisarre stereotypier og oppdiktninger. Og det av en av de mest medfølende, dype, kunstneriske og engasjerte nasjonene på jorden. Russland og russerne blir avbildet som om de er kalde, robotiske, hjerteløse og med en iboende ondskap.

 

Massive militære NATO-styrker er nå utplassert langs Russlands vestlige grense, og de troops1.jpg t

I vesten fremstilles tyske tropper på den russiske grensen som et fredstiltak. Dette skjer 70 år etter at den krigen nazi-Tyskland startet og som kostet mellom 20 og 30 millioner russere livet, ble avsluttet. Russiske tropper i Russland fremstilles som aggresjon, mens tyske tropper på den russiske grensen som fredsbevarende tiltak. Og dette går hjem hos mange i vesten. Det forteller hvor omfattende hjernevaskingen i vår del av verden er.

 

Tyske tropper. Med jevne mellomrom er det manøvrer og øvelser ikke langt fra grensen. Det er helt klart en provokasjon, og det hele bringer tilbake forferdelige minner fra årene rett før andre verdenskrig, krigen der den russiske nasjonen mistet mellom 25 og 30 millioner liv. Et par hundre kilometer sør, blir en gammel alliert, faktisk en slavisk søster, Ukraina, tvunget til å konfrontere Russland av sine vestlige bakmenn/kvinner, noe som blir gjort mot viljen til det store flertallet av det ukrainske folket.

 

USA er tungt involvert i å destabilisere Sentral-Asia, inkludert en gruppe land som pleide å være en del av Sovjetunionen. Men takket være utspekulert vestlig propaganda, er det faktisk Russland som blir framstilt som den aggressive parten og en fare for verdensfreden!

 

Og det er Kina som blir avbildet som en slags en nådeløs og uforutsigbart monster som nå er klar til å svelge verden! Faktisk er Kina et ekstremt forutsigbart land, og enhver objektiv student av verdenshistorien vil tydelig se hvor fredelig det har oppført seg i århundrer!

 

Men å «bevise» at Kina ikke er et kommunistland lenger, og samtidig at det er en av de største truslene mot verdensfreden og «stabiliteten» (les: mot vestlig kontroll av verden), er en av de de viktigste oppgavene Imperiet har gitt til vestlige media, akademia og propagandatsarene.

 

Og de lykkes! Indoktrinerings-taktikken fungerer feilfritt. Den vestlige offentligheten er nå grundig hjernevasket (i verste fall) eller forvirret (i beste fall) når det gjelder Kina. I de senere årene har jeg diskutert med hundrevis av franske, italienske, spanske, tyske, britiske og tsjekkiske mennesker om Kina. Med kun noen få unntak (med svært få unntak) mottar jeg en kryssild av standardiserte, nedlatende, masseproduserte ‘meninger’. Det føltes ofte som å snakke med folk som var tvunget til å leve i flere tiår under Taliban eller under «åndelig veiledning» av en eller annen fundamentalistisk evangelisk sekt.

 

brain-gears-290x300.jpg

Hjernevask var et ord som ble oppfunnet under Korea-krigen på 1950-tallet. Det viste seg at en del tilfangetatte USA-soldater fortalte helt andre historier om fangeoppholdet enn det som passet inn i den "offisielle" historien. Da var det greit å kalle dem hjernevasket og ikke slippe dem til i mediene.

 

Faktisk er Kina både kommunist (kommunisme eller sosialisme, men med kinesiske kjennetegn) og forbløffende vellykket! Når jeg analyser dette fantastiske landet, sammen med mine Kina-baserte kolleger og kamerater, kommer jeg til den konklusjonen at Beijing ofte bruker «kapitalistisk metoder for å oppnå sosialistiske mål» (for å låne et sitat fra Jeff J Brown, som faktisk er undertittelen av hans siste bok). Og et enormt, uavhengig, vellykket kommunistisk eller sosialistisk land – det er absolutt det verste marerittet for Imperiet! Det er noe som må stoppes, avspores, ødelegges, isoleres og demoniseres, for all del! Kinas kommunistiske suksess …

 

Du vil aldri høre om det på CNN, BBC eller Fox TV! Akkurat som du aldri ville høre at Indonesia, India, Rwanda og noen av de andre allierte og klientnasjonene av Imperiet, faktisk er svært brutale fascistiske ‘mislykkede’ stater, og at folkemordene i Papua, Kashmir og Den demokratiske republikken Kongo ( DRC) er de blodigste utryddelsekampanjene noe sted i verden. Jeg har jobbet i alle disse landene, svært mye, jeg kan vitne. Mens dette blir skrevet, blir folket i Kashmir myrdet og torturert. Akkurat i skrivende øyeblikk! Jeg lurer på hvor mange av mine lesere er klar over det?

*

Kanskje jeg er besatt av «avsløre Imperiets løgner». Et annet bind vil snart følge min 820-siders lange bok. Jeg kan ikke slutte å reise, undersøke og samle bevis. Fordi jeg er sjokkert; fordi jeg er irritert og fordi det er så få, så desperat få, mennesker som faktisk jobber i de mest desperate delene av verden!

 

Nesten alle stereotypiene om i verden som har vært skapt og fremmet i Vesten er feil, veldig feil.

 

Historien om den russiske revolusjonen er fortalt på den mest forskrudde måte, og det er også historien om den ukrainske hungersnøden og gulagene. Ikke alt er galt, selvfølgelig, men fakta og tall blir vridd. Jeg vil snart gjenoppta arbeidet mitt i det russiske fjerne østen, for å skrive om dette temaet.

 

Historien om Kina er grotesk feil, fra Den lange marsjen til i dag!

 

3914437_370.jpg

Operasjon Mockingbird (Spottefugl) ble iverksatt av myndighetene i USA (CIA) for å stanse kritiske stemmer i opinionen. Over skjermen står det: "Vi vet at desinformasjonsprogrammet er fullstendig når alt det folk tror er feil."  En av effektene til operation MOCKINGBIRD var uttrykket konspirasjonsteoretiker som fortsatt brukes i norsk debatt når noen sier noe som strider mot den gjengse oppfatningen. Uttrykket medvikret til effektivt å dempe mange kritiske stemmer i USA.

 

Historien om Kambodsjas «kommunistiske» massedrap under Røde Khmer er en grundig idiotisk manipulasjon! Massedrapene var der, men flere mennesker døde av USAs teppebombing, og deretter av å ha blitt fordrevet fra sine gårder av amerikanske miner og klasebomber, enn av Pol Pots grusomheter. Det store flertallet av Khmer Rouge sine menn og kvinner hadde ikke noe å gjøre med kommunismen. De gjennomførte bare et hevnoppgjør med hovedstaden, som de så på som ansvarlig for å ha solgt landet til USA, og for bombingen av landet. I jungelen, møtte jeg nylig Pol Pots personlige livvakt. Han fortalte meg rett ut at han rett og slett var forbanna (bombingen drepte hans slektninger), og ikke hadde noen anelse hva kommunismen var: «Pol Pot kom og sa: ‘kommunisme! La oss bekjempe forræderne!’ Og vi gjorde det. Hvordan kan noen kalle oss et kommunistisk land hvis vi ikke engang vet hva kommunisme var?»

 

Hva vi nesten aldri hører er den viktigste historien av menneskeheten: historien om vestlige koloniale plyndringer, av slaveri og tvangsarbeid, folkemord som varte i århundrer, fra de britisk-skapte hungersnødene som drepte flere titalls millioner i India, om at nesten hele Europa og kristendommen systematisk begår globale folkemord. Vi får ikke vite at det faktisk har skjedd, og at det fortsatt pågår, og pågår og pågår! For å «beskytte» den vestlige offentlighet fra den fryktelige sannheten om fortiden og nåtiden av deres land og kultur, blir nye og nyere historier om de «onde andre» blir oppfunnet og spredt.

 

aschanti_gefecht_11_july_1824_300dpi.jpg

Det vi aldri lenger får høre om kolnialismen - et fryktelig system med millioner drepte over hele verden. Og utryddelsen av de Nord-Amerikanske indianerne er en del av dette. Kolonialismen eksister i dag, men i andre former enn i forrige århundre.

*

Kanskje snart, vil vi virkelig bli fortalt at Putin er en vampyr, eller at Kim Jong Un spiser koreanske jomfruer til frokost. Vi kan ikke være langt fra en slik ny bølge av ivrig propaganda. Det er fornuftig: jo ondere Imperiet blir; jo mer må det sverte sine motstandere.

Massemedia og Hollywood blir bedt om å prestere. Og de presterer! Virkelighet og diktning blir nå systematisk blandet, og alt blir uskarpt. Til slutt greier den store forvirringen og intellektuelle kaoset å overmanne både fornuft og logikk.

Imperiet dreper millioner og ødelegge land og kontinenter. Men California faller utfor et stup, og skyer av store insekter invaderer hele Nord-Amerika. Mens millioner av fremmede terrorister nå invaderer det «tolerante» og «demokratiske» Europa! Så hva er mer forferdelig? Pluss at det finnes de skumle monstrene som grev Vlad og kamerat Kim, som venter med sine kniver bak et hjørne! Derfor må Imperiet og dets folk «beskytte» seg selv. De må være tøffe, tøffere enn før! Og sette sine interesser først! Amerika (Nord-Amerika) først! Tyskland først! Frankrike først!

Primitivt? Høres det hele primitivt ut? Ja så klart. Men det virker! I det minste gjør det for europeere og nordamerikanere. Og herskerne gir ikke faen i hva som virker eller ikke for resten av planeten.

 

Jeg (Knut Lindtner) vil også anbefale følgene artikler om samme tema:

Kjøpt Journalistikk

Krig, Mediepropaganda og politistaten.

Løgnens vitenskap del 1

Løgnens vitenskap del 2

 

Bloggkommentarer levert av Disqus