Sannheten en trussel mot rikets sikkerhet

Tyrkisk folkevalgt risikerer rettssak med anklage om høyforræderi.


Avslørte levering av sarin-gass ingredienser til IS.  


Ankaras sentrale påtalemakt åpnet opp for rettssak mot parlamentsmedlemmet Eren Erdem fra det republikanske Folkepartiet (CHP) etter at han avslørte i et intervju med RT (Russia Today) at kjemisk materiale var via Tyrkia sendt til IS-leir i Syria og der var blandet til gift-gassen sarin.


Han hadde bemerket at kjemikaliene som var brukt ikke var produsert i Tyrkia. Alt var bestilt i Europa og han mente derfor at en del vestlige institusjoner burde stille spørsmål ved visse forbindelser:

 

«Vestlige kilder vet svært godt hvem som utfører sarin-gassangrep i Syria», sa han.


Tyrkiske medier rapporterte at påtalemakten ville sende en oppsummering til landets justisminister på torsdag som vil videreformidle den til det Tyrkiske parlamentet som deretter kan avgjøre om han skal frataes sin parlamentariske immunitet.


Erdem fortalte at han hadde mottatt mye støtte på sosiale medier, men at han også hadde blitt utsatt for en svertekampanje. Et nettsted «Ottomanske hjerter» hadde offentliggjort hjemmeadressen hans på Twitter, noe som har muliggjort angrep på hjemmet hans.


«Jeg har vært en målskive for dødstrusler fordi jeg er patriotisk og imot noen som tramper på mitt lands internasjonale prestisje», sier han.


Han sa at uttalelsen hans om at tyrkiske forretningsmenn har bidratt til å forsyne IS med ingredienser som gjør dem i stand til å produsere giftgass, er basert på en undersøkelse gjort i en rettssal i Tyrkia.


Et annet parlamentsmedlem, Hisyar Ozsoy, fra det venstreorienterte partiet HDP, uttalte at «de bryr seg ikke om det som skjer med utgangspunkt i ytringsfriheten. Enhver som er kritisk til regjeringen blir utsatt for et utrolig press: tiltale, rettsaker og til og med fengsling».


Kommentar:

Dette er vår Nato-allierte, Tyrkia, som vi er forpliktet å støtte.  Dette er Tyrkia som nesten brakte landet i krig med Russland da de skjøt ned et russisk fly over Syria. Dette er Tyrkia som smugler og omsetter stjålet IS-olje og dermed støtter terroren. Dette er Tyrkia som har invadert nabolandet Irak. Dette er Tyrkia som er den viktigste støtten til terrorgruppene i Irak og Syria.


Det mest påfallende er den tausheten som medier og politikere i Norge har overfor denne staten og dens politiske praksis.

Bloggkommentarer levert av Disqus