Selv en blind høne...

Trumph:


IS ble skapt av Clinton og Obama.


«Det er av sine egne en skal ha det», er det gammelt ordtak som sier. Enda ett er at «selv en blind høne kan finne korn».


Og det er presis beskrivelse av presidentkandidat Trumph sin nylige uttalelse i Biloxi, Mississippi. Og her la han altså skylden på president Obama og hans tidligere utenriksminister Hillary Clinton for at IS ble skapt:


«De har en haug med uærlige mennesker», sa han. «De har skapt IS. Hillary Clinton skapte IS med Obama - sammen med Obama,» sa han.


Neste morgen gjentok han det samme.


«Hun har en forferdelig historie som utenriksminister. Jeg mener hun bokstavelig skapte IS…  vi har dette store IS-problemet de (Clinton og Obama) skapte med sin dårlige politikk og elendige tenkning.»


Det er fristende å si at han er for defensiv. IS er ikke bare et resultat av dårlig politikk og tenkning. Organisasjonen er konkret skapt og forsynt av USA og ikke bare et indirekte resultat av det som har skjedd.


colour-mud-1.jpg

Vasser en i drit er det ikke vanskelig å finne 


Sammen med Saudi-Arabia og Tyrkia som begge nå risikerer å gå i oppløsning som følge av kriger de har involvert seg i og sterke indre motsetninger, er dette hovedsponsorene for IS: USA, Saudi-Arabia og Tyrkia.


I valgkampen mellom milliardærene i USA drysser det naturligvis noen gullkorn i kampens hete.

Bloggkommentarer levert av Disqus