Sjølskryt

Å ta æren for andres innsats


Utenriksdepartementet i USA brisker seg og skryter av at de er i ferd med å bring fred til Syria selv om det er helt åpenbart for de som følger med at det har de ikke gjort. UDs talsperson John Kirby skrev i sin årsoversikt for 2015 at USA har stått opp og hjulpet Syrias folk i en vanskelig tid med «store prøvelser». Han gikk så langt at han skrev at USA har hjulpet til i Syria med store humanitære hjelpetiltak helt siden krisen startet 0 2011.


Ikke alle er skåret over samme lest og noen er dessuten rikt utstyrt med frekkhetens nådegaver.


Offisielt har det blitt nå drept 250 000 i denne konflikten, 80% av syrerne lever under fattigdomsgrensen og USA har tatt imot 1854 syriske flyktninger siden 2012. Til sammenligning er det registrert 2.1 millioner flyktninger i Irak, Jordan, Egypt og Libanon. !,9 millioner er registrert i Tyrkia og 30 000 i Nord-Afrika.


USA humanitære innsats har i hovedsak dreiet seg om å bevæpne opprørsgrupper slik at krigen og lidelsene er forlenget i landet. Og dette driver de med enda.


Fredsforhandlingen og de siste vedtakene i FNs sikkerhetsråd er et resultat av Russlands militære og politiske innsats hvor USA nærmest er blitt slept etter beina og tvunget til avtaler - fordi noe annet ikke har vært mulig.


Hva skal vi si til dette skrytet? Det må være til innvortes bruk ment for en uinformert befolkning i USA som tror på alt som serveres. Deler av den norske befolkningen er også slik, og det er resultat av medias kroniske servering av politisk «junk food», lett fordøyelige meninger uten substans.


tumblr_nnj53ybykd1r50x21o1_500.jpg

Her er en som kanskje har noe å skryte av.


Den politiske eliten holder seg også med denne kosten som uten rot i virkeligheten, næringsfattig og usunn. Og resultat av et slikt kosthold er politiske mangelsykdommer. 

Bloggkommentarer levert av Disqus