Skal en forfalske virkeligheten trengs ukritiske medier

Det er flere alvorlige feil i CIA-rapporten om Khan Shaykhun-hendelsen.


Fra Voltaire Network.


hqdefault_50jpg


I en rapport som ble utgitt den 13. april 2017 mener professor Theodore Postol, en ekspert fra Massachusets Institute og Technology, at etterretnings-rapportene som er kommet fra Det Hvite Hus, inneholder flere alvorlige feil.


For eksempel:


CIA antar at den kjemiske hendelsen i Khan Shaykhun var forårsaket av spredning av sarin-gass. Fotografier som er utgitt av CIAs unike kilde, De Hvite Hjelmer, viser folk som tar prøver fra krateret som ble skapt av en syrisk bombe. Men det er ikke gjennom innånding at man blir forurenset av sarin-gass. Gassen kommer inn i det menneskelige system gjennom huden. Sarin bruker flere uker på å brytes ned når den kommer i kontakt med luft og lys. Så hvis bildene er ekte, slik CIA hevder at de er, kan det ikke ha vært sarin-gass som ble brukt. For hvis sarin-gass hadde blitt brukt ville både de som plukket opp restene, og tilskuerne, øyeblikkelig blitt alvorlig smittet.


c8khpknxgaaqtqujpg
Her opptrer "De hvite hjelmene" i Khan Sahaykhun uten tildekning. Enten er det propaganda eller så er det ikke sarin-gass - eller så er det begge deler.


Khan Sahaykhun er et sted som ligger i området Idlib i Syria. Det er okkupert av flere jihadist-grupper, og de facto administrert av NATO. Den eneste kilden til den kjemiske hendelsen den 4. april 2017 er De Hvite Hjelmene. Dette er en organisasjon som er satt sammen av medlemmer av Al-Qaida, og ledet av MI6-offiserer under kommando av James Le Mesurier.


jnayvuom_400x400jpeg
Grunnleggeren av Syrias "Hvite Hjelmer", James Le Mesurier. Britisk "sikkerhets-spesialist" og etterretningsoffiser. Han har deltatt I NATO-intervensjonene i Bosnia og Kosovo. Dessuten i Irak, Libanon og Palestina.
  


Den 21. august 2013 var det en kjemisk hendelse i en bydel i Damaskus som forårsaket mellom 322 og 1729 døde. . Da anklaget Vesten Den Syrisk-Arabiske hæren for angrepet. Men fire måneder senere offentliggjorde et parlamentsmedlem fra CHP, Eren Erdem, dokumenter som slo fast:


         * gassen som ble brukt kom fra Tyrkia

         * at Ilhami Bali (som nå leder Daesh i Tyrkia) hadde beordret at gassen skulle    bringes til Damaskus

         * at denne operasjonen ble utført med medvirkning av tyrkiske autoriteter.


41398jpg
Eren Erdem


Eren Erdem ble beskyldt for høyforædderi av statsministeren på det tidspunktet, Recep Tayyip Erdogan, for å ha røpet disse dokumentene (ikke fordi han hadde forfalsket fakta), og hevet hans parlamentære immunitet. Han ble arrestert og dømt til 350 dagers fengsel.


Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
Tekst/bilder: KnutLindtner

Tilbake til forsiden

Bloggkommentarer levert av Disqus