Sprekker enheten i USA-imperiet?

I en artikkel fra USA-nettstedet Veterans Today (et nettsted drevet av krigsveteraner i USA), hevdes det at Tyskland nå bryter ut av den anti-russiske alliansen de har hatt med USA. Ifølge artikkelen ønsker nå den tyske regjeringen velkommen Russlands økende militære støtte til den syriske regjeringen og dens kamp mot IS. En viktig årsak til denne endringen er de store problemene landet nå står overfor som følge av den store flyktningestrømmen fra Syria.

Ifølge artikkelen skal den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen uttalt til Der Spiegel at Tyskland ønsket velkommen Putins involvering i kampen mot IS. Vi har felles interesse i å bekjempe IS, sa hun.

En talsperson fra utenriksdepartementet bekreftet også at Tyskland ville ønske velkommen et økende engasjement fra Russland i kampen mot IS. Også den tyske utenriksministeren annonserte sammen med Russlands utenriksminister Lavrov og den franske Laurent Fabius et økt trykk for å få en avslutting på krigen i Syria. Lavrov og Fabius skulle på møte i Berlin sist lørdag (12.09).

Denne nye utenrikspolitiske linjen støttes også av delstatsregjeringen i Bayern som styres av CDUs søsterparti CSU. «Uten russisk deltagelse i Syria er situasjonen der håpløs», sier lederen for CSU Horst Seehofer.

Også andre ledende tyske politikere uttaler seg nå i den samme retningen: Det finnes ingen løsning å Syria-krisen uten russisk deltagelse.

Også i Østerrike og Spania vokser nå det politiske kravet om at Russland må trekkes med i kampen mot IS.

Før eller siden må det komme reaksjoner på den hodeløse politikken som alle NATO-allierte har fulgt. Både straffetiltakene overfor Russland og støtten til USAs mange igangsette kriger i Midt-Østen har bare skadet de NATO-allierte i Europa. Flyktningekrisen kommer på toppen av det hele og er i ferd med å ødelegge hele EU innenifra. 

Når det ene EU-landet etter det andre stenger grensene og nekter å inngå avtaler om flyktningkvoter er dette ikke bare uttrykk for at egeninteressene prioriteres, men samtidig et overtydelig signal om at EU blir mer og mer irrelevant.

For de som følger litt med er det bare et tidsspørsmål før en risikerer en enda større flyktningstrøm fra Ukraina, et land mellom 40 og 50 millioner innbyggere (det dobbelte av Syria og langt nærmere geografisk) og hvor økonomien og dermed hele samfunnet er i ferd med å falle sammen. Russland sitter allerede med mange hundre tusen flyktninger fra Ukraina. Tyskland og ikke minst et land som f.eks Polen må utfra egeninteresser være tjent med en fredelig løsning av Ukraina-konflikten. Nå ser det endelig ut til at ledende politikere i Tyskland skjønner dette, men ikke i Polen - enda.

Den siste delen av valgkampen har vært preget av flyktningsituasjonen i Europa. Det har vært kvalmende å konstatere at under partilederdebatten overgikk mange seg i humanisme og villighet til å ta imot et ubegrenset antall flyktninger. Men alle manglet fullstendig den anstendighet å påta seg sin egen del av ansvaret for denne tragedien. Alle har helt ukritisk støttet USAs krigspolitikk i Midt-Østen og Afghanistan som er hovedårsaken til den tragedien vi nå ser.

Denne formen for politisk feighet synes jeg er skremmende og et dårlig varsel for landet vårt. Vi er fullstendig lammet av mediebilder og skrekkelige historier om mennesker på flukt og tør ikke si at dette, gjennom vår ukritiske støtte til USAs krigspolitikk, har vi vært med på å skape. Ingen av partilederen som satt der har løftet sin stemme mot disse krigene - ingen. Mange har tvert imot applaudert dem.

Hvis meldingen om at Tyskland nå bryter ut av det dødelige favntaket USA har holdt over alle NATO-landene er korrekt, da blir medienes og politikernes kommende bortforklaringer interessante å følge med på.  

http://www.veteranstoday.com/2015/09/12/syria-germ...

Bloggkommentarer levert av Disqus