Truet varslerens mor

USAs luftforsvars kontor for spesial etterforskning sendte flere offiserer hjem til moren til en varsler. Det fortalte henne at hun befant seg på en islamistisk «hit»-liste. Informasjonen islamistene skulle ha mottatt hadde de «hacket» fra en offentlig liste. Advokaten til varsleren ser dette som et klart eksempel på en gjengjeldeshandling fra myndighetenes side.

Brandon Bryant, sønnen, er altså varsler. Han er tidligere drone-operatør til det USAs flyvåpen.  I en dokumentarfilm om hvordan dronekrigen i stammeområdene i Pakistan drives sier han:

 «Vi er de ultimate kikkerne… Jeg betrakter denne personen og vedkommende har ikke peiling på hva som foregår. Ingen kommer til å ta oss. Og vi får ordre om å ta disse menneskenes liv.»

Michael Haas, en annen varsler, sier følgende: 

«Du vet aldri hvem du dreper fordi du aldri ser noen ansikter. Du har bare silhuetter… De (som leder virksomheten) trenger ikke bære på det etterpå. Det er det jeg som må gjøre.»


Dette er utdrag fra uttalelser i den nye filmen, Drone. I filmen beskrives hvordan en fra et kontrollrom i Nevada bestemmer hvordan mennesker i Pakistan skal få leve eller dø. Dronekrigen er ledd i et vedvarende drapsprogram (kampanje) mellom CIA og USAs luftvåpen.

Men tilbake til Brandon Bryant og moren hans. Bryant vitnet nylig (15.10.15) om Ramsteinbasen i Tyskland sin rolle i den pågående dronekrigen. Og bare noen timer seinere fikk moren hans besøk av noen personer som fortalte at de representerte luftforsvaret og orienterte moren at hun kunne ha havnet på en islamistisk gjengjeldelses-liste - selv om det ikke var sannsynlig…..

Kommentar:

Hillary Clinton (isdronningen) uttalte under demokratkandidatenes debatt nylig at hadde Snowdon fulgt tjenestevei hadde han fått en fair behandling i USA. Tro det den som vil. Jeg sluttet å tro på julenissen da jeg var fem år gammel.

John Kiriakou fikk to år for å avdekke CIAs ulovlige torturvirksomhet i etterkant av 9/11. Torturistene går fortsatt fri og de øverste ansvarlige for torturen nyter fortsatt stor respekt i USA. Ingen besøker dem hjemme og forteller at de står på islamisters «hit-liste». Men Bryants mor LanAnn som underviser i videregående skole i Missoula, Montana, fikk altså besøk. Og hun har ikke annet med saken å gjøre enn at hun var moren til en ung man med moral. Hvis ikke dette er hevn og trakassering, hva er det da?

Droneprogrammet er et billig drapsprogram hvor mennesker USA bestemmer hvem som skal få leve eller dø i et annet land, Pakistan, Jemen eller andre steder. Her er det ingen internasjonale lover som gjelder. Noen mennesker uten ansikt i USA får være anklager og dommer uten rettssak eller forsvarer. De nye bødlene er unge gutter med en finger på knappen.

En rapport i fjor viste at droneprogrammet drepte først og fremst uskyldige:

En studie utført av «Byrået for undersøkende journalisme» gjennomført i samarbeid med Amnesty International og «benådningsenteret for sivile i konflikt», avslører at i løpet av det siste året har USA ulovlig drept 2379 mennesker i Pakistan. Bare 704 av disse ofrene er identifisert. Av disse var 84 kjente som medlemmer av Al-Qaida, eller omtrent 4% av det totale antallet offer. (hentet fra BfS sin hjemmeside)

Disse unge guttene blir ikke bare bødler for «terrorister», men først og fremst for uskyldige som er i nærheten elle som utsettes for feil av en eller annen sort….

Bloggkommentarer levert av Disqus