Tyrkia massakrerer egen befolkning

Merkel besøker terror-sjef i Tyrkia. 

 

Tyrkia tar livet av dusinvis skadde i Cizre. 

 

Få timer før kansler Merkels statsbesøk i Ankara, massakrerte tyrkiske spesialstyrker folk i den kurdiske byen Cizre, sør-øst i Tyrkia, på grensen til Syria. Helsepersonell fant livløse kropper i en kjeller, opplyste nestleder i det prokurdiske demokratiske regionspartiet, DPD, Kamuran Yüsek, 8/2-16 på en pressekonferanse i byen Mardin. 

 

auto-dbp-genel-baskani-yuksek-tatvan-da-6339881_o.jpg

Kamuran Yüsek 

 

Tyrkias statskanal TRT meldte natt til 8/2-16, med henvisning til talspersoner i regjeringen at `60 medlemmer av Kurdistans Arbeiderparti PKK ble drept i en kjeller. 

 

`Det var en  tyngre eksplosjon, men ingen kamphandlinger`, sa representant for det folkedemokratiske partiet, HDP, Faysal Sariyildiz til nyhetsbyrået Firat News i Cizre.  

 

62 søkte dekning i kjelleren da de ble angrepet av spesialstyrker ifølge Sariyildiz. Flere var på forhånd hardt skadet, deriblant kvinner og barn. 9 ble drept i bygningen i forrige uke i en brann. Da hindret politiet biler fra brannvesenet å komme inn i bydelen. En ungdom ble skutt under forsøk på å forlate bygningen. 8/2-16 meldte provinsguvernøren da at `10 terrorister var satt ut av spill`. Sariyildiz antyder: `De oppgir lavest mulige tall for å unngå internasjonale  reaksjoner, for sannheten er at de står bak brutale, overlagte drap`

 

faysal-saryldz-266x300.jpg

 

Det som taler for at dette var en planlagt massakre`, skriver Firat News, `er meldingen om at politiet søndag 7/2-16 hentet en mengde lik-kister fra det lokale sykehuset`.  

 

Innenriksminister Efkan Ala sa i weekenden: `2 måneders portforbud i Diyarbakir-Sur og Cizre er til 99,5 % avsluttet med militæroperasjonene`. Men samtidig ble det proklamert nye operasjoner i andre byer. 100 000 - 120 000 innbyggere har forlatt Cizre, fordi husene deres beskytes. Tidligere tett befolkete gater er i ruiner. Spesialstyrker har drept minst 224 sivile, deriblant 42 barn i kurdiske byer fra august 2015. Stiftelsen TIHV har menneskerettigheter i Tyrkia på agendaen når de skriver denne siste rapporten. Minst 31 av de drepte i Cizre døde som følge av skader etter beskytning og fordi politiet hindret ambulanser å komme fram til den beleirete bydelen.

 

efkanala_7793.jpg

Innenriksminister Efkan Ala

 

Tyrkia-regimets krig mot kurderne sto derimot ikke på dagsorden under kansler Merkels besøk. Hun snakket med kollega Davutoglu og president Erdogan om 3 milliarder euro som skal overføres til Tyrkia for å stanse flyktningene på vei til EU-Europa. Samtidig kritiserte Erdogan US-regjeringen etter at spesialutsending fra president Obama, Brett McGurk, var på besøk i syrisk-kurdiske Kobanê: `Hvem er alliansepartner,  jeg eller terroristene i Kobanê?` 

 

Erdogan krevde at EU og USA bekjemper kurdernes selvforsvarsenhet YPG som terrorister, selv om de slåss i Syria mot IS med USA- luftstøtte. Ifølge YPG har Tyrkia flere ganger de siste dagene angrepet kurdiske stillinger i Kobanê fra tyrkisk side av grensen til Syria.  

 

Oversatt for Friheten og radio Arbeidet, 9/2-2016, Per Lothar Lindtner. Kilde: JW/Nick Brauns, 8/2-16. Hvor er de norske mediene? 

Bloggkommentarer levert av Disqus