Tyrkia og IS blokkerer kurdiske områder

Tyrkia og IS blokkerer fullstendig kurdiske områder.


Tyrkia har iverksatt en streng blokade av den kurdiske regionen i Syria som er omgitt av IS. De hindrer levering av viktige forsyninger og skyter folk som prøver å ta seg inn i Tyrkia fra Syria. Det er Russia Today som melder dette.


Den tyrkiske grensen mot de kurdiske territoriene i Nord-Syria er 750 km lang og her er det bygget et dobbelt gjerde med piggtråd, et stort minefelt, og tårn med skyttere plassert med jamne mellomrom langs grenselinjen. Denne grenselinjen har bare to kryssningsteder og er stengt det meste av tiden.


r.jpeg

Tyrkias president Erdogan på besøk hos tyrkiske grensevakter?


«De (tyrkerne) lar ikke noe passere», sier sjefen for et av kryssningstedene på syriske side, Hadir Mustafa, til RT, «hverken mat, heller ikke humanitær hjelp og heller ikke medisiner. De lar bare flyktninger på vei tilbake passere… De tyrkiske soldatene samarbeider ikke, de er aggressive og fiendtlige. De dytter og slår folk og sier at de aldri vi se dem mer.»


De som sitter som grensevakter i tårnene på tyrkisk side skyter til og på på folk på den andre siden av grensen, sier Hadir Mustafa. De har nettopp skutt en kurdisk skolegutt som ville over grensen for å finne seg arbeid i Tyrkia.


«Tyrkerne skjøt han 70 meter fra grensen, på syrisk side. Jeg har sett stedet selv», fortalte guttens far til RT.


Sist søndag ble en kurdisk jente drept av et skudd, mens andre hun var sammen med måtte til behandling for skuddskader. De ville prøve å komme over til Tyrkia. 


f2baa77fe14fec3e64bb17d56512b0fc.jpg

Tyrkikse nasjonaldrakter er virkelig flotteBlokaden er total. Kurderne kan ikke lenger selge det de produserer, og de får ikke lenger inn nødvendige forsyninger.


Samtidig er den delen av grensen som jihadistene kontrollerer på syriske side åpen. Våpen, utstyr og krigere flyter fritt gjennom den delen av grensen.


Kommentar: Reportasjene i våre medier om blokaden av den Al-Qaida - kontrollerte byen mot grensen til Libanon, Madaya, de siste dagene er derfor en del av en vedvarende propagandakrig. Det må den være siden vi ikke får høre noe fra de områdene som IS kontrollerer i Nord-Syria og heller ikke om den omfattende blokaden som denne reportasjen forteller om. 


Slik det gies inntrykk av i mediene er det den syriske regjeringen som er skurken, mens det i virkeligheten er motsatt. Det er vi i vesten som er i ferd med å sulte ut Syrias befolkning gjennom den omfattende blokaden av landet vi er med på.


97f390da30f8a578b53ffef4bd53620b.jpg

Utrolig flotte hodeplagg hos tyrkiske jenter


Når det gjelder blokaden av kurdiske områder som IS og Tyrkia står for, eller blokaden av regjeringslojale områder i Nord-Syria er det naturligvis helt taust.


Hvor sier utenriksministeren til dette? Hvorfor fortelles ikke mediene at det er IS som holder tilbake innbyggere i Madaya fra å flykte til til Syria? Hvorfor fortelles det ikke at IS konfiskerer hjelpesendinger som den syriske regjeringen har sendt og beriker seg på disse gjennom svartebørssalg av mat? Hvorfor forteller den ikke om vår vestlige blokade av Syria som skaper store humanitære problemer for landet? Eller om at tyrkiske soldater skyter ned folk som vil ut av det blokkerte grenseområdet som IS omringer?


Av reportasjen går det selvsagt frem hvor hul Tyrkias påståtte kamp mo IS faktiske er.

Bloggkommentarer levert av Disqus