Tyrkisk etterretning: bare for folk med gode nerver

Hakan Fidans gode ide.

 

Hvorfor Russerflyet ble skutt ned.


Sjefen for den tyrkiske etterretningstjenesten MIT er en slags favoritt gangster-politiker hos meg. Sammen med den saudiske etterretningssjefen, Prince Bandar, var det de to gutta som styrte den daglige krigingen mot Syrian Arab Army.


Det går jo an å lese seg til kunnskap om MIT, men det er bare for folk med gode nerver. Det er som i de fleste islamske stater, en stat i staten som driver med narkotika-kriminalitet, er allierte med gangsterbander som dreper og likviderer på oppdrag, holder seg med fascistiske organisasjoner som De Grå Ulvene og er involvert i fengsling og tortur av dissentere, forfattere, fagforeningsfolk og journalister. Nato-alliert med CIA, MI6, etc


Hakan er en av de aller nærmeste medarbeiderne til president Erdogan, naturligvis, og bedriver ikke politikk på egen hånd. Søndag 22 november var han intervjuet i Anadolu News Agency og foreslo der at Islamsk Stat skulle få sette opp et KONSULAT I ANKARA! Sannsynligvis i nærheten av Nato-Centeret da?


Sønnen til president Erdogan har stått for oljehandelen mellom Tyrkia og Islamsk Stat og selvfølgelig blitt ultrarik på dette. Denne staten insisterer nå med sin kjempehær på 700 000 mann og sine 75 millioner, fortrinnsvis muslimer, fort å komme inn i EU,ellers....? Nok en halv million flyktninger over havet.


Finlesning av arabisk-tyrkiske aviser viser til at det var utenriksminister Davutoglu som i et møte med Hæren tok beslutningen om å skyte ned SU-24 24 november 2015. En av toppene i Pentagon,James Winnefeld, var i Ankara på dette tidspunkt også.


Hva var så ideen bak det?


Det Hvite Hus sender ut pressemelding hver dag om hva Obama driver med. Av disse framgår det at den sentrale telefonpartner for Obama i de siste fem,seks årene har vært president Erdogan i NatoTyrkia. Kanskje mer enn både SaudiArabia og Qatar er det Nato- Tyrkia som har utført den amerikanske politikken i Syria-Irak. For dette får Tyrkia både penger og kvalitetsvåpen.


Umiddelbart etter Paris-massakren 13 november,begynte president Hollande et internasjonalt reiseliv for å lage en stormaktskoalisjon for å knuse Islamsk Stat. Han ønsket å bringe Russland og USA sammen, men her ønsketenker Hoillande. For USA er knekkingen av regimet Bashar al-Assad det viktigste og Islamsk Stat det sekundære.


For Russland er det omvendt: knekk Islamsk Stat og bevar Bashar al Assad til et framtidig fredelig valg.

Det politiske innholdet i nedskytingen 24 november er da en tyrkisk-amerikansk koordinert handling for å skyte i stykker Hollandes Grande Koalisjon for krig mot Islamsk Stat. Den er nå begravet, men Obamas aktuelle planer er dette:

Å bygge en SAFE ZONE,en NO FLY ZONE som strekker seg fra nordsida av Aleppo og 60 engelske miles opp til Eufrat elva. Så smart! Dette er identisk med det som er IS livsnødvendige SUPPLY KORRIDOR. Dette er den aktuelle amerikansk-tyrkiske planen, å gi Islamsk Stat luft-beskyttelse fra russisk bombing.


Det andre åpenbare prosjektet er å få de europeiske Nato-statene med på den tyrkisk-amerikanske linja og ikke Hollandes linje. Og vår norske kjenning Jens sier at Nato stands in solidarity with Turkey. Hadde noen ventet noe annet?


Tyskland vedtok for to år siden ved president Gauck at landet var modent for å drive Weltpolitik,også militært sett. Her moderniseres og rustes opp. Men Tyskland er interessert i en militærpolitikk som ivaretar Tysklands geopolitiske interesser og ikke USAs.


Tyskland går nå inn i Midtøsten/Arabia og gjør det ytterligere spent. De har allerede sendt kvalitetsvåpen til Kurdistan i NordIrak med 100 offiserer for opplæring,50 nye sendes avgårde nå. I Mali har 200 utdannet hæren der,ytterligere 650 sendes avgårde i nær framtid.


Ganske snart ligger da tre monsterkrigsskip utenfor Syrias kyst:


franske hangarskip Charles de Gaulle

amerikanske hangarskip Harry S.Truman

russiske missil-krysser Moskva.


I forbindelse med kampanjen om Marxismens død,ble det også hevdet at det var gammeldags å snakke om Imperialisme lenger.


For den som ikke er blind: alle imperialistiske rivaliseringer truer nå med å eksplodere i retning av en tredje verdenskrig.


Jan Hårstad


Bloggkommentarer levert av Disqus