Tysk TV-kanal betalte for å lyge

Tysk TV-stasjon betalte for å lyge om Putin


I midten av desember slapp «Russian Insider (RI)» en melding om at at tysk fjernsynstasjon ZDF hadde betalt en ung russisk mann til å lyge om «å ha kjempet i Ukraina» i en ondsinnet film om Putin som het «Maktmennesket Putin» ("Machtmensch Putin»).


Det som skjedde var, ifølge RI at ZDF sin ledende TV-korrespondent, Dietmar Schumann betalte den fyrstelige summen av 50 000 rubler (ca. $ 800) til en ung, alkoholisert omstreifer. Deretter loset de han inn i studioet, strammet han opp og fortalte han hva han skulle si osv. 


pc7dogq9i.jpg


Russia Insider forestilte seg at denne avsløringen skulle være «det strået som knekket kamelens rygg.»


I realiteten hadde saken faktisk et potensiale i seg til å bli en virkelig media-skandale, en ledende fjernsynskanal betaler folk for å lyge: Skandale! Men så langt har den «kokt bort» i alt julemaset i mediene og deretter av overgrepsaken (Køln og andre tyske byer) som fortsatt fyller mediene.


Personen som rapporterte saken til Russia Insider vil fortsatt være anonym. Når han blir spurt om hvorfor det ikke får større medieoppslag sier han at mediene for det første lyger hele tiden. Folk er blitt så vant til det at de etterhvert er blitt døve for alt søppelet som kommer fra den kanten.


Den andre årsaken er at Køln-hendelsene har opprørte folk så mye at denne historien bleknet og dermed ikke fikk oppmerksomhet. Det som gjør folk virkelig forbannet akkurat nå er medienes (særlig ARD og ZDF) sine forsøk på å omskrive og nedtone disse hendelsene som skjedde rett foran inngangsdørene deres.


polygr10.jpg


Han sier at mange i Tyskland er redde og håpet hele høsten at det ville bli en ordning på «flyktningproblemet». Nyttårsaften-begivenhetene har vært et sjokk for mange. Mange er redde for hva som vil skje fremover, men samtidig har det også vært en oppvåkning for mange om den manipuleringen av dem som skjer i mediene.  


Medietrykket er så konstant og stort at det er meget vanskelig å stå frem for da risikerer å bli stemplet som «høyrepopulist» eller «nazist». Men det kan også føre til problemer på jobben. Systemet fungere som et system med indirekte «meningsterror».


Etter Køln arbeider nå mediene på høytrykk for å fremstå i rollen som kritiske og undersøkende.


Men historien om at en betalte for lå få folk til å lyge om Putin en nok ikke over enda. Det er innlevert et lite skred av offisielle klager på ZDF for denne historien som skal behandles - da får en se hva som skjer.

Bloggkommentarer levert av Disqus