Tysklands Steinmeier: EU er synkeferdig.

Det er nå så stor uro i EU at det kan ende opp med kollaps!


Det er den tyske utenriksminister Frank-Walter Steinmeier som sier dette.


steinmeier_86394100.jpg


Det tyske utenriksdepartementet skal åpne en offentlig debatt om EUs fremtid i et forsøk på å sikre den. Finanskrise, flyktningstrømmen og sjokket som følge av britenes Brexit-avstemning har sendt unionen inn i «voldsom uro» som kan ende opp med et sammenbrudd, ifølge den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier. Han sier dette i et intervju til den tyske avisen Süddeutsche Zeitung.


Han advarte om at dette kunne føre til at unionen faller sammen.


Han hadde merket seg at i løpet av det siste året hadde saker som han holdt for absolutt sikre var plutselig blitt tema for spørsmål og debatt. Selv «knallharde forkjempere for EU» måtte nå overbevise seg selv om behovet for et felles europeisk rom. «Hvis vi ikke setter pris på EU vil unionen gå i hundene» sa utenriksministeren til avisen. Topp-diplomaten advarte om at høyre-populistene kunne spekulere i situasjonen og vinne stemmer i det kommende parlamentsvalget neste år.


Det er derfor utenriksdepartementet nå lanserer en offentlig debatt om EUs fremtid i et forsøk på å sikre den.


«Vi ønsker å møte kritikken for å bli i stand til å forstå hva som er rett og hva som er feil med Europa», sa Steinmeier og føyde til at han forventet lignede virksomheter i andre EU-land.


1024161711.jpg


Kommentar  Knut Lindtner: Da har vi det offisielt fra høyeste hold. Unionen er i krise. Dette har andre sett lenge, men det er greit å få det i klar tekst av autoritative. Spørsmålet er om det ikke er for seint. EU-skuta har i lang tid vært synkende, og det er nok tvilsomt om det er tilstrekkelig at Steinmeier etter Brexit skriker: «Alle mann til pumpene!»


Det kreves en ny politikk. Etter min mening har båten aldri vært sjødyktig.


Oversettelse: Knut Lindtner 

Bloggkommentarer levert av Disqus