USA senator: Saudi-Arabia og Tyrkia farlig for freden

Republikansk senator:


Den største fare for verdensfreden: Saudi-Arabia og Tyrkia


Dette sier senator Dick Black fra Virginia i et intervju med Russia Today. «Saudi-Arabias barbari oversees på grunn av det langvarige vennskapet med USA.»


«Jeg tror Saudi-Arabia og Tyrkia utgjør de to største truslene mot verdensfreden», sier han og føyer til at « det er Saudi-Arabia gjennom den wahhabbistiske doktrinen som sprer terrorisme over hele kloden, ikke Iran eller Syria.»

 

eric_ze_old_alchemist_by_sealinne-d8p2qg1.jpg

Saudi-Arabia sponser en ideologi som ligger til grunn for terrorismen

 

Saudi-Arabias stats-sponsete opplæring av Wahhabismen fremmer en ultra-konservativ, steng og rigid versjon av sunni-islam. Forøvrig sa han at den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan sin hensikt var å skaffe seg absolutt diktatoriske fullmakter.


 «Erdogan har en drøm om det nye Ottomanske imperiet», sa han. «Han er meget beregnende, svært ondsinnet og jeg tror han er meget farlig. Erdogan vant flertallet i det tyrkiske parlamentet noe som vil sette han i stand til å endre den tyrkiske grunnloven. Med en gang han har fullstendig makt til å innfører diktatur - noe han sikter mot - og han har sagt offentlig at hans modell er den til Adolf Hitler.»


Kommentaren om Adolf Hitler viser til et intervju tidligere i januar da Erdogan fortalte journalister at han ville omforme sitt embete til en USA-lignende stil med en utøvende «super-president». Dette skulle skje gjennom konstitusjonelle reformer.


«I et enhetlig system (slik som Tyrkia) vil et system med president fungere perfekt», sa Erdogan. «Det er allerede historiske eksempler. Du ser det når du ser på Hitlers Tyskland.»


Erdogans parti har imidlertid ikke to tredjedels flertall som kreves for å endre konstitusjonen. Han trenger derfor støtte fra andre partier for å få dette til.


Kommentar: Når en republikansk senator ser dette er det ganske påfallende at ingen norske politikere eller heller ingen ledende medier klarer å se elefanten i rommet. Det er ikke Iran eller Syria som er problemet, men våre venner og allierte.

 

charlie-and-pablo-11-pics_2.jpg

Ikke alle venner skal en stole på

 

I ettertiden vil det bli skrevet kilometer med spalteanalyser om hvordan det gikk an å bli så forblindet som våre ledere er blitt. Men hvor kommer denne politiske blindheten og feigheten fra?


Bloggkommentarer levert av Disqus