Utenrikspolitisk sirkus i EU

EU er et utenrikspolitisk sirkus


Av Adam Garrie

EUs utenrikspolitikk er en åpen vits som fornærmer EU-borgernes virkelige behov.

Som barn brukte jeg å elske sirkus. Jeg trodde jeg hadde vokst fra slike gleder, men hver gang jeg leser uttalelser fra det offisielle EU, innser jeg at ting aldri forandrer seg. Fremdeles elsker jeg sirkus. I går snakket Ringens Herre, Jean Claude Junker, også kjent som «Den Fantastisk Påvirkede Mannen», om behovet for å gi Donald Trump undervisning.

jean-claude-junkerjpg
Ringens herre

I dag er det EUs utenrikspolitiske representant, Federica Mogherini, også kjent som «Den Store Villedede Kvinnen», som snakker. Hvis hun er halvparten så god til å sjonglere flammende fakler eller å ri på tigre gjennom en hinderløype som hun er til å trosse både meningene og viljen til de fleste EU-borgere, da har du en virkelig godbit.

Mogherini sa nylig: «Du vet, Den Europeiske Union har et svært rettskaffent syn på den ulovlige annekteringen av Krim og situasjonen i Ukraina. Dette kommer ikke til å forandre seg, uansett mulige skifter i andres politikk». Dette tar virkelig kaka.

federica_mogherini_credit_eu_commissionjpeg
Federica Mogherini, «Den Store Villedede Kvinnen»

Jeg strever med å gjøre meg opp en mening om disse menneskene virkelig tar seg selv alvorlig, og jeg strever enda mer for å finne ut hva de prøver å oppnå ved å følge en politikk som ikke har noe med virkeligheten å gjøre og som åpenbart skader Europas økonomier.  

Folket i Europa strever under vekten av økende ustabilitet og en uholdbar valuta. Euroskeptiske partier er på vei oppover, en euroskeptisk kvinne, Marine Le Pen kan godt bli Frankrikes neste president.

Kvinner blir voldtatt og menn blir dengt opp på grunn av Angela Merkels uansvarlige flyktningpolitikk. Det italienske folket vil snart vise fingeren til EU når disse vil stemme imot statsminister Matteo Renzis grunnlovsreform.

mjn1hwjpg
Italias statminister Matteo Renzi

EU har sin del av trøbbel på tallerkenen, og innerst inne må de vite det. Enhver formell assosiasjonsavtale mellom Brüssel og Kiev har blitt satt på vent, kanskje for alltid. Det samme gjelder for arrangementet om visa-fri reiser. Så Federica Mogherinis uttalelser betyr bokstavelig talt ingenting - kun tommer ord fra et tomt hode.

Men det er mer sirkus enn som så. Opp med teppet - opp med teppet for de fantastisk hykleriske menn og kvinner! Mens den liberale eliten i EU er bekymret for ‘fascismen’ i form av Brexit, Trump og kontinentale euroskeptiske bevegelser, driver de på med språklig akrobatikk for å forsvare en ukrainsk stat som er åpenbart fascistisk. Dette overgår alt.

rtr4a6a3jpg
Ukrainske ny-nazister, Asov-bataljonen.

Hver gang jeg går hardt inn for å finne en fornuftig, moderat eller tilregnelig stemme fra EU blir jeg skuffet. Som det heter i sangen til Stealer Wheel (skotsk rockeband overs.) : "Klovnene til venstre for meg, vitsemakerne til høyre, her står jeg fast i midten med EU»… vel, sangen er omtrent slik iallfall.

Det finnes simpelthen ingen fornuftige stemmer i en institusjon som har misforstått spillet, gått seg bort på veien og mistet støtten fra de fleste menneskene de skulle regjere.


Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Bloggkommentarer levert av Disqus