Voldsomme sammenstøt i Mexico

Hundrevis av mexicanske landbruksarbeidere som demonstrerte mot lave lønner støtte sammen med det mexicanske politiet sist helg. Dette skjedde i San Quintin, Baja California, og resulterte i mellom 30 og 70 skadde alt avhengig av hvem som rapporterer. Noen ble hardt skadd.

Arbeiderne påstår at politiet har utført raid mot hjemmene deres i Ensenada kommune uten tillatelse, noe som har ført til angrep på hele familier med barn.

Arbeiderne har protestert mot elendige arbeidsforhold og lave lønner og har forberedt en streik i sakens anledning, fordi det ikke har vært reagert på deres misnøye som har vedvart lenge. De besluttet å blokkere en tomatgård for å få en reaksjon, ikke minst fordi landets viseinnenriksminister skulle besøke området. 

Eieren av tomatgården ringte politiet og dermed var politivolden i gang. Det er ulike versjoner av det som hendte. Noe sier at politiet stormet inn i husene til folk og banket opp sovende unger. Andre sier at streikende arbeidere ble jaget av politiet helt hjem.

Da det ble kjent hva som var i ferd med å skje startet opptøyene for alvor med ble voldsomme sammenstøt og ødeleggelse av politikjøretøy og mange skadde.

Vi merker oss at Mexico på mange måter er et lovløst land. Narkobander står i nært samarbeid med politiet. I fjor høst forsvant 40 studenter som protesterte. Det viste seg at den lokale ordføreren hadde i samarbeid med det lokale politiet overlatt studentene til en lokal forbryterbande som drepte dem, brente dem og strødde asken i en nærliggende elv.

Under slike forhold vil et samfunn vanskelig kunne fungere over tid. 

http://rt.com/news/257389-mexican-farmers-protest-...

Bloggkommentarer levert av Disqus